Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
2.7 przybywa olej
p123:
Czy po wycięciu DPF-a udało się jakoś zmniejszyć emisję spalin czy po prostu macie to głęboko w doopie ?
Dominik_XF:
Kolego masz racje ... Mam to w poważaniu, ni mniej i wiecej samochod pali troszkę mniej. Jeśli chcesz byc taki proekologiczny to sprzedaj samochod przesiądź sie na rower, tylko pamietaj ze przy tworzeniu części do roweru tez są procesy gdzie wytwarzane są gazy jak np spawanie ramy. Wiec zostaje chodzenie z buta ale bez butów, burt są tworzone w Chinach gdzie nie są przestrzegane prawa ludzi a i przy odlewach podeszwy zachodzą procesy w których wytwarzane są gazy itd itp
Tak wiec daj zyc ...
p123:
Na prawdę nie wiem jak Cię przekonać, że przyznawanie się do tego, że masz w poważaniu to, że bardziej podtruwasz ludzi a mógłbyś tego nie robić nie jest chwalebne.
W krajach, które powszechnie są zaliczane do krajów cywilizowanych stwierdzono, że diesle z DPF-em są mniej szkodliwe, u nas Kazik ze Staszkiem znają się lepiej na tych sprawach i twierdzą że po wycięciu DPF-a jest zdrowiej.
To co piszesz o wyziewach przy spawaniu ram rowerów i o butach robionych w Chinach to wszystko prawda ale przecież mogłeś dać tego DPF-a do regeneracji i dalej jeździć autem tak jak go zaprojektowano.
Miłego wieczoru
Piotr
niewaskieauto:
kolego p123 a co byś powiedział gdybym ci naukowo udowodnił ze filtr cząstek stałych jest jednak nie dobrym rozwiązaniem dla zdrowia ludzi i zwierząt
Jedrzej:
A ja wam naukowo powiem, że cała eko-głupota to tylko rwanie kasy, wszystkie te śmieci leczące robaczki miśki i myszki to bełkot...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej