Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
ile wreście pali 4,2 x350? pilne
LCQ:
no to nieźle, patrząc na wagę samochodu,
Panowie, założyłem dwa wątki, jeżeli ktoś ma czas na ocenę tych aut, będzie :-super
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/board,52.0.html
Choina:
--- Cytat: Krzysio7890 w Październik 15, 2015, 21:25:07 pm ---Jaka średnia prędkość wychodzi Wam po mieście przy takim spalaniu? Trochę nie dowierzam. Mieszkam w Hadze, miałem 4 samochody z silnikami v8 i żadnym nie udało mi się zejść poniżej 20l/100km w mieście (korki, średnia prędkość 16-18 km/h)
--- Koniec cytatu ---
Wskazania według komputera: 2600km, spalanie 13,8l, średnia prędkość 36km/h. W tym przebiegu nie ma żadnej trasy. Miasto, 5-10km za miasto max.
Spalanie chwilowo duże, bo nowy nabytek i każdy chce się przejechać i poczuć te 400KM.
Odnośnie statuetki to nie były zakładane seryjnie. Jedynie na rynek US. Do XJ polecam 7", najlepiej stroi na tak dużej masce.
aru:
Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale mogę podać moje obserwacje dla XJR 4,2 X350:
Miasto (Warszawa) przebieg 2800 km średnie spalanie 19,5 l/100km
Trasa (najczęściej Warszawa - Opole lub Warszawa - Poznań) przebieg 28000 km średnie spalanie 12,2 l/100km
To są dane z tankowań. Komputer przynajmniej w moim egzemplarzu zaniża spalanie o ok. 1 l
Co prawda nie można dokonać bezpośredniego porównania bo to inny samochód, ale wolnossący V8 4,2 w XK8 pali ok. 2 litry mniej (obserwacje po 40000 km z tankowań nie z komputera, który tez zaniża spalanie o ok. 1 l)
LCQ:
dzięki kolego, po w-wie to masakra, każde auto pali dużo.
Jedrzej:
mój pali 7 litrów gazu w najgorszych korkach, ma trzy cylindry, nazywa się swift... a Jaguar pali tyle na ile ma akurat ochotę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej