Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Brak mocy - restricted performance

<< < (5/7) > >>

Janek:
A więc Restricted Performance pojawia się przede wszystkim w dieslach. Jest to błąd czujnika ciśnienia  (źle, zawyzone wartosci). Auto przechodzi w tryb serwisowy i turbina się nie wlacza. Rada? Tankowania zawsze markowe dobre  (Verva/V power diesel/ BP ultimate) paliwo. Zawsze ale to zawsze włącza mi się ten błąd gdy wrócę do Polski i zatankuje jakiś szmelc. Na 30k km co zrobiłem na niemieckim v power diesel (swoją drogą plus 20km :D) nigdy nie zapalił mi się ten błąd za to gdy przyjadę do Szczecina... no to cyrki. Pomaga wymiana czujnika jednak z czasem znowu zacznie pokazywać błędy.

kurak22:
z tym "restricted performance" bym nie szalał, bo pewnie to wywala przy 10 różnych problemach(jak nie więcej).

victor89:
Ojjj raczej trochę więcej niż przy 10 :)  U mnie już 5 warsztatów rozkładało ręce nad moim... dolot sprawdzany, turba zregenerowane, czujnik doładowania ciśnienia wymieniony, intercooler wymieniony, egr-y wyprogramowane i dalej na przy diangozie jeden błąd p00be-07. Ja już nie mam pytań...  Może polecicie jakieś warsztaty co znają ten silnik na wylot i mają świetne sprzęty diagnostyczne do kotów??  Jak tak dalej będzie to go zostanie tylko oddać na skup albo wymienić dobry silnik z powodu jakiejś pierdoły, której nikt nie potrafi zdiagnozować.

kurak22:
Dziwi mnie że do tych jagów nie ma opisu błędów. Chyba ze w tym w/w manualu jest. Bo tak to typowo robota w ciemno :/

Driv3rrrr:
To jest błąd od przepływomierza

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej