Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Silnik benzynowe do XF

<< < (3/5) > >>

Kocour:
Rzeczywiście da się, znalazłem na youtubie filmik reklamówkę z Warszawki, gdzie goście zagazowali Range Rovera Supercharged 4.2. Ciekawe jaka byłaby cena za V6 obawiam się, że wysoka.

Driv3rrrr:
Z tego co wiem ten silnik co posiadasz już ma bezpośredni wtrysk paliwa także nie ma mowy o LPG póki co. Znaczy może dało by się coś podłubać ale nie wiem jak ze sterownikami LPG. Bo obecnie mają dane do kilkunastu silników, głównie VAG, KIA, Mazda i coś tam jeszcze.

Do tego nawet gdyby się dało do Jaga to benzyna musiała by być co jakiś czas wtryskiwana lub non stop ale minimalna ilość aby wtryskiwacze PB nam sie nie zajechały na amen.

Więc w trasie to pewnie by zaciągał z 10-11l LPG + 2-3l PB. Jeżdżąc nawet 20 tys km rocznie nie opłaca się.

Kocour:
Wielkie dzięki za ciekawe informacje gazowe. Myślę, że i tak do końca gwarancji nie zmienię niczego poza drobnymi gadżetami typu nakładki alu na pedały itp..
Ciekawą amerykańską stronkę znalazłem z gadżetami i tuningiem optycznym do aut klasy premium, warto zerknąć: https://www.minagallery.com ceny wydają się atrakcyjne w porównaniu z cenami u dilerów Jaga.
Pozdrawiam!!!  :-A

piskun8v:
Kocur ten link kozak dźwiękowa w przyszłości się przyda napewno :-super

Kocour:
A co to "kozak dźwiękowa" bo nie czaje, jakiś slang?  :-gwizd jak chodzi o Mina Gallery to zamówiłem tam z czystej ciekawości takie cuś: JAGUAR XF & XFR CHROME FENDER LOUVERS FINISHERS (2012- NEWER)
$125.00 za parę i teraz mam myślenice.... :- pojecia czy to jest folia naklejana na te boczne skrzela? W firmowych skrzelach jest napis jAGUAR tu go nie widze więc albo to takie plastikowe odpustowe srebrzane badziewie i będzie z tego pamiątka do garażu...albo goscie rozmyli tą fotkę tak źeby się Jaguar nie rzucał do gardła w temacie Copyright...zobaczymy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej