Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Przeszczep paneli podłogowych

<< < (2/3) > >>

Jedrzej:
hammerite, to na płot,nie stosuj tego, zacznie ci złazić... na epoksyd, lakier poliuretanowy (dwuskładnikowy), na to baranek, i wosk podwoziowy, bedziesz miał profesionalnie zgodnie ze standardami rekonstrukcji zabytków, angielskich zresztą... dobra "farba i konserwa" gwarantem sukcesu... Wierz mi robię w tym.

denver69:
A jaki lakier masz na myśli? jakieś namiary, nazwa?

Jedrzej:
używam novolu, całej linii, drogo cholera, ale... ale zawsze taniej, niz po kilku deszczach i śniegu znów się babrać ze spawaniem...

Yoohas:
Mam wątpliwości, czy linia Novol to wysoka półka. Linia do klasyków trochę lepsza ale też bez rewelacji.

Przy takim zakresie robót nie warto oszczędzać na chemii bo to ułamek wydatków.

Według mnie jedne z lepszych zabezpieczeń to produkty Mike Sanders.

Baranek.....ostatnia rzecz, jaką bym położył na podwozie auta. Na równi z Bitexem.

denver69:
Powiem Wam, że zaczynam się zastanawiać, czy nie zastosować (oczywiście tylko w elementach podłogi) farby chlorokauczukowej. Pracuję w ZG i w tak agresywnym środowisku solnym i wodnym chlorki wytrzymują najdłużej i stanowią dość skuteczną ochronę antykorozyjną, a testujemy różne wynalazki i wiem to z praktyki, ktoś krzyknie - barbarzyństwo...jaguar i chlorokauczuk  :-nuts, ale kto będzie zdzierał konserwację z podłogi żeby sprawdzić co jest pod spodem, liczy się efekt końcowy :-yipee

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej