Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
dymek spod nadkola
ferlin:
Też kilka razy zaobserwowałem taki dymek u siebie. Zazwyczaj w temperaturze poniżej 10 stopni i po krótkiej jeździe po drodze ekspresowej.
Na zagranicznych forach znalazłem kilka diagnoz, ale ponieważ problem sam minął, to odpuściłem drążenie tematu.
Jedną z diagnoz było korodujące kolanko przy katalizatorze, inna diagnoza to cieknące wtryskiwacze, jeszcze inna to wyciek oleju na wydech.
U mnie nie ma wycieków, wtryskiwacze też sprawne, więc obstawiam jednak to kolanko.
Koniecznie podziel się wiedzą, jak się czegoś dowiesz w temacie :)
Driv3rrrr:
Jak najbardziej bezpiecznik odpowiedzialny za piec mozesz wyjąć i zobaczyć co sie stanie
woluc:
W ostatecznosci tak zrobie - wyjme bezpiecznik. Tylko przejrzalem lokalizacje bezpiecznikow i ni jak nie wiem ktory to jest . Czy wiesz kolego jaki ma kod ten bezpiecznik?
Driv3rrrr:
Niestety nie mam pojęcia. Masz moze instrukcję obsługi? Jeśli tak to tam masz rozpiskę.
EDIT:
Przejrzałem rozpiskę dla rocznika 09-10 i dupa, nie ma wzmianki o Webasto. A słuchaj...ten dym ma jakiś zapach?
woluc:
Przeszukałem listę bezpieczników i nie znalazłem tego od webasto. Dymku nie wąchałem ale w kabinie czuć smród przepalonego oleju. Co ciekawe nie zawsze to występuje. Dzisiaj zrobiłem ok 40 mil i dymek sie nie pojawił. Natomiast smrodek oleju czułem.
Czy ktoś z kolegów wie gdzie ten bezpiecznik albo jak wyłączyć to ogrzewanie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej