Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

wymiana podsufitki x300

<< < (11/14) > >>

truten23:
Stelaża nie trzeba demontować. Żeby okleić na nowo szyber, wystarczy że wyjmiesz ten panel wewnętrzny. No i zsuniesz do tyłu ten wąski panel.

patryk_x-type:
ok.Dziekuje juz ogarniete.Jeszcze tylko musze ogarnac pozycjometr szyberdachu bo jak jest zdjety to dziala super jak zaloze to nie dojezdza do konca.

truten23:
Może ma opór i się cofa?

katar83:
Ustawienie tego pozycjometru to jest masakra. Musi byc ustawiony idealnie, co do milimetra praktycznie, sa znaczki w jakim polozeniu musi byc pozycjometr. Rolki musza byc tez czyste. Chyba z pol dnia sie tym 'bawilem' zanim udalo mi sie mój ustawic.

a1410:
Szanowni Koledzy.
Jestem właśnie po demontażu i ponownym montażu nowo wyklejonej podsufitki w X308 bez szyberdachu i powiem jedno: podsufitka wyszła i weszła przez tylne lewe drzwi bez konieczności demontażu boczków drzwi, wyjmowania foteli, czy uszczelki otworu drzwiowego. Poza tym, co było przytwierdzone do podsufitki lub ją mocowało, niczego nie trzeba demontować. Podsufitka jest na tyle elastyczna, że daje się łatwo wyginać i nie stwarza przy wyjmowaniu żadnych problemów. Demontaż zajął mi może godzinkę, montaż był jeszcze szybszy. Tak więc opowieści o konieczności wymontowania przedniej czy tylnej szyby można sobie między bajki włożyć.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej