Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
wymiana podsufitki x300
maps81:
W pierwszym filmiku to nie jest oryginalna podsufitka. Pod spodem filmu masz linka do strony na której piszą: "Our panels are made by us in the U.K. from GRP (glass reinforced plastic) and individually covered by us in the original foam back nylon cloth."
To jest taki właśnie zestaw naprawczy bardziej giętki od oryginalnej podsufitki.
koniu:
Kilka dni temu wymieniałem podsufitkę i stosowałem się dokładnie do rad kolegi zakładającego wątek - PiotrK-g.
Wyciągnięcie podsufitki przebiegło bezproblemowo i zajęło mi dokładnie 60 min. Trudniej podsufitkę wsadzić niby robi się tak samo tylko w odwrotnej kolejności
tylko trzeba bardziej uważać żeby jej nie uszkodzić. Oczywiście podsufitkę trzeba mocno przygiąć a nie jest ona taka miękka/giętka jak na jednym z filmików.
Na początku na środku podsufitki pojawiła się rysa od przygięcia ale z czasem się wyprostowało. Warto zastosować się także do rady prania daszków przeciwsłonecznych pianką
do prania dywanów wyszło bardzo dobrze, a pamiętam jak xj40 wyprałem je wodą to wszystko się rozlazło.
mb_asasello:
--- Cytat: maps81 w Sierpień 22, 2017, 09:55:10 am ---W pierwszym filmiku to nie jest oryginalna podsufitka. Pod spodem filmu masz linka do strony na której piszą: "Our panels are made by us in the U.K. from GRP (glass reinforced plastic) and individually covered by us in the original foam back nylon cloth."
To jest taki właśnie zestaw naprawczy bardziej giętki od oryginalnej podsufitki.
--- Koniec cytatu ---
OK, rzeczywiście, przeoczyłem to :)
katar83:
Da sie bez problemu podsufitke tak zgiac, szczegolnie jak sie ma szyberdach, np tutaj:
Ostatnio swoja wymienialem i jakkolwiek moj to LWB wiec nie ma zadnych problemow z wyciagnieciem jej przez tylne drzwi tak i tak ja dosc mocno pogielem i wyszla idealnie, zgaduje ze wsadzajac ja trzeba bedzie troche bardziej uwazac jak przy wyciaganiu, ale wydaje mi sie ze naprawde by ja trzeba byloby potargac mocno by sie uszkodzila w jakikolwiek sposob. Cala wymiana podsufitki byla bardzo prosta, troche roboty przy slonecznikach i konsoli ale pozatym zdecydowanie polecam wszystkim! :)
minimack:
Mam zamiar przed startem sezonu w x300 ogarnąć podsufitkę. Czy udało się komuś dobrać kolor materiału identyczny z oryginalnym ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej