Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
wymiana podsufitki x300
p123:
Hej,
Wskazówki Piotra są bardzo dobre jednak dla mnie podstawowym problemem jest brak pistoletu do kleju. O ile położenie warstwy kleju pędzlem na płycie podsufitki jest dość proste o tyle posmarowanie materiału już takie banalne nie jest - ale może warto poćwiczyć. Ja okleiłem również schowek na okulary ale niezbyt dobrze to wyszło i będę poprawiał w wolnej chwili - trzeba bardzo precyzyjnie przyciąć materiał bo plastikowe ramki są dość wąskie. Natomiast obszycie daszków to już podobno grubsza sprawa szczególnie w kwestii demontażu, nie chodzi mi oczywiście o ich odkręcenie i wypięcie kostek ale o demontaż właściwy. Jeśli znajdę na Allegro jakiś daszek za grosze to sobie kupię i potestuję.
Piotr
jarecky:
Wszystko okej ,ale wersje z szyberdachem jest łatwo uszkodzić.Moja przy demontażu wnet pękła i niestety nie da się tego uniknąć. Ścianki z wersja z szybrem sa zbyt wąskie by nie uległy zniszczeniu.
truten23:
Jarecky, a zmieniałeś też materiał na szyberdachu? Da się to jakoś łatwo przeprowadzić, czy trzeba go wyjąć?
jarecky:
Kolego truten23: Zmieniałem i podsufitke i materiał na szyberdachu. Niestety ale trzeba pierw zdjąc sufit by dostac sie do szybra. Jest on na zaczepach jednakze jak sciagniesz sufit to bedziesz widział jak najlepiej do tego dojść.
truten23:
No waśnie ja mam do wymiany podsufitkę i pasowało by też wymienić na szyberdachu, żeby szyber nie różnił się kolorem...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej