Potwierdzam,też mam wersję z szyberdachem, trzeba ją mocniej zgiąć i wysuwać po parę cm góra i dół, aż wyjdzie.
Po podklejeniu materiałem tego nie widać.
Użyłem kleju w sprayu Permatex, jednak u mnie poszło 2 puszki/ bardzo polecam, produkt wart swej ceny
/.
Nie zapominajcie , że po solidnym natryśnięciu na obydwie powierzchnie trzeba odczekać i sprawdzać, kiedy klej ma najlepszą siłę klejenia/ wbrew pozorom, im dłużej będą powierzchnie podsychać, tym lepiej, u mnie było to jakieś 10-15 min/.
Szyberdach również podkleiłem.Ostrożnie z demontażem i w szczególności z montażem/na daszku szyberdachu od góry z lewej i z prawej jest wygięta blacha, w to miejsce wchodzi bolec z dżwigni szyberdachu, jeśli nie włoży się bolców z lewej i z prawej w to miejsce, to w trakcie pierwszej próby pękają elementy w końcówkach cięgien szyberdachu i jest nielada kłopot, ponieważ trzeba kupić nowy "używany" szyberdach
.
Nie trzeba rozcinać wąskiej podsufitki między panelem oświetlenia a szyberdachem, w trakcie mocowania się z podsufitką na pewno się w 2 miejscach powygina.
Poza tym rozcięcie powoduje problem z prawidłowym podklejeniem i złapaniem wymiaru.