Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
jakie felgi do XKR ? 01r
LCQ:
--- Cytat: RemNoo w Luty 18, 2016, 23:42:48 pm ---Cześć.
Walczyłem trochę z tym tematem w swoim XKR. Nie obniżałem, ale miejsca na obniżenie wydaje się być zaskakująco dużo, więc prawdopodobnie nowe sprężyny nie powinny robić problemów ani z przodu ani na tylnej ośce.
Zastanawiam się tylko nad ta Twoją konfiguracją w kontekście tylnych kół. Ja mam założone na tyle 10jx20H2 z offsetem 25 do tego opony 285/30... Czyli tak jak "nakazuje" producent. Okazuje się, że miedzy elementami zawieszenia a krawędzią opony zostało nie więcej niż 5mm.... Bardzo ciasno :-). Twój dystans 25 i offset 49 wydają się więc OK, ale sprawdź jeśli masz możliwość. Tylko sprawdź na pełnym kole (z oponą), bo niektóre opony mają bardzo duży rant ochronny i może obcierać.
Inna kwestia to szerokość twojej felgi. Piszesz, że chcesz wziąć 9calowe. Jakie opony planujesz? Jeśli chcesz na 9cali nawinąć 285 to moze to wyglądać nieciekawie, a poza tym zdeformujesz oponę (będzie miała tendencję do wyginania się w kształt, bardziej pasujący do motocykli :-)). Oczywiscie jeśli planujesz na tył węższe opony niż 285 to problem znika.
Jeśli chodzi o przód, to jest tam wiecej miejsca, ale i tak coś mi obcierało po zmianie kół i chłopaki musieli coś tam kombinować, nic poważnego.
Powodzenia.
--- Koniec cytatu ---
opony mniejsze, dobiorę nie problem 6 lat dla producenta pracowałem ;), chodzi tylko o te 9 cali i glebę -45 mm bo szkoda wydać dwa tysiące na springi i wyrzucić :), każdy kto tu ma wiedzę prośba o dodanie czegoś do tematu
P.S. dystanse 5x108 na 5x120,65, poleca ktoś jakąś firmę? śruby jakiej długości trzeba zastosować chce wszystko sobie przygotować. Czy 9 cali z przodu będzie ok? teraz mam seryjne 18" nie pamiętam czy 8,5 czy 9
MI6:
Hej, ja swoje dystanse zmieniające rozstaw dorabiałem w Częstochowie, tam mi polecali. Wtedy jak wyliczałem et na felgi, które kupiłem to potrzebowałem dystansu tył 22mm przód 25, ale zrobiliśmy wszędzie 25mm i jest dobrze. Co do sprężyn to właśnie w tym tygodniu będziemy zakładać h&r, wydaje mi się, że te 45mm tyczy się xk8, a nie xkr. Także nasze xkr zejdzie pewnie jakieś 30mm i skuteczność amorów powinna być właściwa. Cóż założymy to zobaczymy:)
Aha ja z tylu mam 275/30/20.
Ps przy dorabianiu dystansu pamiętaj o zmianie wielkości piasty.
LCQ:
--- Cytat: MI6 w Luty 21, 2016, 15:52:13 pm ---Hej, ja swoje dystanse zmieniające rozstaw dorabiałem w Częstochowie, tam mi polecali. Wtedy jak wyliczałem et na felgi, które kupiłem to potrzebowałem dystansu tył 22mm przód 25, ale zrobiliśmy wszędzie 25mm i jest dobrze. Co do sprężyn to właśnie w tym tygodniu będziemy zakładać h&r, wydaje mi się, że te 45mm tyczy się xk8, a nie xkr. Także nasze xkr zejdzie pewnie jakieś 30mm i skuteczność amorów powinna być właściwa. Cóż założymy to zobaczymy:)
Aha ja z tylu mam 275/30/20.
Ps przy dorabianiu dystansu pamiętaj o zmianie wielkości piasty.
--- Koniec cytatu ---
gdzie kupowałeś H&R?? wrzucisz mi foto jak zapodacie springi? , sorry ale nie trybie dzisiaj, zmiana wielkości piasty?
MI6:
Sorry źle się wyraziłem, Piasta nie ulega zmianie ale w moim przypadku felga miała mniejszy otwór i oprócz zmiany rozstawu śrub z 5x120,65 na 5x120 musiałem zmienić średnice kaptura w dystansie ( to tak woli wyjaśnienia, fachowcy i tak Ci wszystko wymierzą, ale gdyby nie ta za duża piasta to pewnie bym pływające nakrętki montował.)
Tak, jak tylko dostanę haery i zamontujemy wyślę fotki, sam jestem ciekawy efektu i mam nadzieję, że blacharz nie będzie musiał zaginąć błotników, teraz niestety ma większy prześwit niż Cayenne:)
LCQ:
--- Cytat: MI6 w Luty 22, 2016, 01:07:08 am --- Sorry źle się wyraziłem, Piasta nie ulega zmianie ale w moim przypadku felga miała mniejszy otwór i oprócz zmiany rozstawu śrub z 5x120,65 na 5x120 musiałem zmienić średnice kaptura w dystansie ( to tak woli wyjaśnienia, fachowcy i tak Ci wszystko wymierzą, ale gdyby nie ta za duża piasta to pewnie bym pływające nakrętki montował.)
Tak, jak tylko dostanę haery i zamontujemy wyślę fotki, sam jestem ciekawy efektu i mam nadzieję, że blacharz nie będzie musiał zaginąć błotników, teraz niestety ma większy prześwit niż Cayenne:)
--- Koniec cytatu ---
ok czekam na foty, mam firmę do dystansów, pytanie tylko bo będzie et 19 (fela ma et 49), 30 mm dystans bo taki musi być, 6mm więcej niż w serii? tam, było et25 przy 18" zwykłych felach?
http://imged.pl/jaguar-xk8-xkr-felgi-alu-18-oryginal-96-04-gliwice-6287141.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej