Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Skrzynia olej
Bartosz:
Ok panowie dzieki za wszystkie odp. Bede kupowal zf6. Poleci ktos jakis warsztat w kuj-pom ktory wymienia olej dynamicznie ?
bananix:
Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni. Serwis który rozważam zaproponował wymianę metodą tradycyjną i potrzebują do tego 8l oleju JDE26444. W tym wątku padło, że przy zlewaniu oleju schodzi 4l. Zatem, albo mają sposób na zlanie całego oleju, albo będą zlewać go dwukrotnie. Za usługę biorą 360zł + olej + miska. Czy to ma sens? Skrzynia 8AT.
Robertleniwiec48:
Ja zmienialem wczoraj 4 moze 4.5 weszlo poprawy jako takiej nie widze lekkie szarpniecie jest przy zmianie na wsteczny lub na drive . Miska byla dosc czysta . Dalem nowà i olej orginalny zf do skrzyni 8 hp70 koszt czesci : 10 l oleju + miska £239 + 80 wymiana . Moze ktos ma pojecie co zrobic zeby nie bylo tego szarpniecia ? Delikatne ale jest .
nordyk:
Dociśnij lepiej hamulec jeśli O te szarpnięcia Ci chodzi
Co do wymiany oleju: szkoda kasy na dolewanie i spuszczanie, syf nadal będzie w skrzyni. W kanalikach i zaworach jest pełno syfu który można wyplukać metodą dynamiczną. Ja zapłaciłem za dynamiczną 500zł+ 12 L oleju za 1100zł + miskofilter 340zł.
Driv3rrrr:
Ta dynamiczna wcale aż tak nie wyplucze. Na wypłukanie trzeba czasu, żeby dodatki w oleju zaczęły to rozpuszczac. A jeśli olej przy wymianie był w miarę klarowny to normalna wymiana wystarczy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej