Witam, bez bzdurnych wstepow, sorki, nowy na forum.
Nie wiem, czy kupie Jaguara, mam burze pomyslow w glowie.
Mam pytanie do Was, a w zasadzie dwa pytania .
3.0 Diesel, 211 KM, ...... 241 KM , rozumie, ze chodzi o date produkcji auta i jakies tam modernizacje, ale od czego to zalezy, jezeli chodzi o rocznik 2010 do gory.
Mysle o kupnie HF z rocznika 2010, i tu jest dylemat z silnikami 3.0 Diesel, a mianowicie by!y 211KM, 241 KM i 275 KM
W sumie na mocy az tak mi nie zalezy, ale chcialbym poznac roznice pomiedzy tymi silnikami, zauwazylem, ze 211 KM sa z poczatku 2010 roku, a 241 KM sa z pozniejszych miesiecy produkcji, czy to sie wiaze z jakas modernizacja silnika ? Jaki polecacie ? Czym sie roznia, tylko mapa, czy czyms innym. Silnik 275 KM , to automatycznie oznacza wersje " S ", czy nie.
Czym te trzy silniki sie roznia w budowie, czy tylko wgrana mapa ?
Czytam to forum od trzech dni i nie znalazlem tematu odnosnie problemow z tymi silnikami, czy sa tak dobre, ze nawet po 200 tys. km nie sprawiaja problemow, prosze odpiszcie cos o typowych problemach w tych silnikach.
Czy kazdy z tych silnikow ma 2 turbiny ?
Drugie pytanie, ASB, byly niby 6 i 8 biegowe. Od czego to zalezalo i przedewszystkim jak sie sprawuja te skrzynie, ZF byly obie, czy nie i jak z ich zywotnoscia i przebiegami. Prosze o informacje.