Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Zakup XF
Roobs:
--- Cytat: ThomasB w Kwiecień 30, 2015, 12:06:44 pm ---Też myślałem o 275 d. To jest silnik jaguara czy czego? Jeździłem Porsche, Bmw teraz szukam czegoś ładnego wygodnego
--- Koniec cytatu ---
Ładne to się zgodzę ale co do wygody :-nie No chyba że masz maks 180cm wzrostu. Radość z jazdy psuje wysoko umieszczony i nerwowo reagujący hamulec oraz "Fiatowski" pedałek gazu :-nie
Mimo to pod względem pozycji i miejsca za kierwonicą zdecydowanie lepiej wypada BMW 3.
Przejedź się po mieście a zobaczysz, może tobie to nie będzie przeszkadzało.
Kadar:
Ja jezdze od 5 miesiecy. Silnik 2,7D i jak dla mnie to szybki samochod. Rozumiem przez to ze moge nim szybko jechac bo rozpedza sie jak krowa ale takie sciganie sie nie interesuje mnie wiec mi to nie przeszkadza. To o czym wszyscy tu pisza to DPF - troche upierdliwy ale da sie z tym zyc. Moim zdaniem to ekskluzywny samochod a zwlaszcza jesli masz pelne wyposazenie (nawet lampki zapalaja sie przez delikatne musniecie a nie przelacznikami ::), nigdy nie porownywalem jaguara do bmw czy jakichs innych niemieckich. Poprostu jaguara sie nie porownuje. Technicznie pewnie niemcy sa lepsi (nigdy nie jezdzilem nimi) bo tu po pewnym czasie wyskakuja jakies problemy ale to chyba dotyczy kazdego modelu. U mnie ostatnio trzeba bylo wymienic wiazke i jak kazda naprawa troche z kieszeni ubywa.
Generalnie poczytaj forum to znajdziesz sporo informacji, odrzuc fascynatow, odrzuc malkontentow zostaw srodek a bedziesz mial calkiem realny obraz samochodu.
Roobs:
--- Cytat: Kadar w Maj 14, 2015, 23:54:26 pm ---Ja jezdze od 5 miesiecy. Silnik 2,7D i jak dla mnie to szybki samochod.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się, jest na tyle szybki aby do codziennej jazdy i nie tylko obyło się bez stresów.
Malkontentem nie jestem:) Opinie swą opieram na praktyce, co nie znaczy że wszyscy muszą się ze mną zgadzać.
Za tak "niewielkie" pieniądze bedziesz miał zauważalne, ładne auto, ekstra ładna skórę i kilka wad które zachowasz tylko dla siebie. Warunek topowe wyposażenie ( Portfolio). Zauważyłem że mało kiedy auta w gorszych wersjach są tańsze od tych które maja b.dobre wyposażenie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej