Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

x350 opadanie amorków

<< < (2/3) > >>

franiux:
Podepnę się do tematu, czy wszystkie x350 mają pneumatyczne zawieszenie czy istniały takie ze standardowym ?
W ogłoszeniach niektórzy piszą że jest a inni nic na ten temat.

tomasz:
z tego co się orientowałem wszystkie posiadały zawieszenie peumatyczne

promotion:

--- Cytat: promotion w Marzec 27, 2015, 14:06:31 pm ---.
--- Cytat: niewaskieauto w Marzec 26, 2015, 23:01:50 pm ---kolega ma takiego x350 i stoi już dwa tygodnie i nic mu nie opadło ( ha ha ) wiec gdzieś ucieka wiatr  przewody miechy kompresor poszukaj na słuch jak tak szybko ucieka albo woda z mydłem w płynie w spryskiwaczu od mycia szyb popsikaj na elementy  może gdzieś sie mocno z pieni wtedy wiadomo co jest.

--- Koniec cytatu ---
dzięki za porady , woda z mydłem pomogła - wskazała nieszczelność na oringu przewodu ciśnieniowego , odkręciłem posmarowałem smarem silikonowym przykręciłem ponownie i jest ok

--- Koniec cytatu ---
otóż ciąg dalszy z zawieszeniem . po ustaleniu przyczyny opadania myślałem , że już wszystko jest ok. wyjechałem na jazdę próbną , a tu auto przy dużych prędkościach myszkuje mi po wszystkich pasach . Podjechałem do znajomego serwisu kotów gdzie po podpięciu do kompa okazało się , że auto stoi nierówno na amorkach , co dziwne to nie na przodzie , a na tyle mam różnicę prawie 5 cm między poziomami lewego i prawego .
Mam odstawić auto po świętach do serwisu , aby zdiagnozować przyczynę - może ma ktoś jakąś sugestię ? zaznaczam , że na testach zawieszenia tył wykazywał równo po 78% tłumienia .
A co do zestawu zawieszenia zamienników bez pneumatyki to uważam , że jest to bez sensu , rezygnować z komfortu jaki daje pneumatyka

niewaskieauto:
a czy ten jeden amorek był na tyle wymieniany czy na przodzie, a  sory już doczytałem na przodzie tak na odległość trudno mi coś ( powiedzieć ) napisać jest kilka rzeczy które odpowiadają za to ustawienie więc  poczekaj na konkrety od serwisu ja bym go jeszcze na siłe opuścił przez rozpięcie przewodów i z powrotem go do góry może sam wyrówna poziom po tej nieszczelności może mu coś odbiło ( w głowie)

Jaguar Wroc³aw:
Należy zrobić kalibrację zawieszenia w serwisie i powinno być dobrze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej