Nie tworząc nowego wątku zadam pytanie, a bardziej poproszę o poradę tutaj. Pytałem kilku osób, jednak zdania są podzielone... są gusta i guściki.
Mój Jag, 2004 sedan brał udział w kolizji, finalnie do wymiany 2 zderzaki. Zacząłem przeglądać różne serwisy aukcyjne i nasunęło mi to pewne możliwości
Opcja 1: zostajemy przy oryginalne, przedni zderzak wymieniamy na starszy wraz z belką (inne mocowanie do holowania), albo szukam z tym okienkiem, tył bez problemów
Opcja 2: znalazłem taki lekko obniżony komplet z bodykitem, z tego co widzę wymaga drobnych napraw:
http://www.ebay.co.uk/itm/JAGUAR-X-TYPE-LOWERED-SKIRT-KIT-BUMPERS-LOWER-MESH-/380882932791?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item58ae645437 + oryginalny spoiler, aby w efekcie uzyskać mniej więcej taki efekt:
http://pl.tinypic.com/r/2cyim29/8. Mam jednak pewne obawy, czy przekładać chrmowane listwy oraz jak komponowałby się ten zestaw w moimi felgami. Jednak najważniejsze wątpliwości to: obniżenie na polskie drogi i krawężniki, na które czasem wjeżdżam jak miejsc do parkowania brak oraz charakter, Jag to jednak bardziej limuzyna i nie wiem czy 'sportowa' wersja nie psuje jednak trochę całego wizerunku
Opcja 3: zmiana na wersję po lifcie, co raz bardziej przekonuje się do tej opcji
Przód: wszędzie widzę gołe zderzaki, potrzebowałbym jednak całego kompletu, z chromem na dole atrapą, halogenami i osłonkami, dołem i plastikiem pod tablice oraz kierunkowskazami (podłączenie ich odbywa się bezproblemowo?), nie wiem jeszcze jak z belką (2004), istnieje w ogóle szansa na skompletowanie wszystkiego w w miarę przyzwoitej cenie?
Tył: oczywiście zderzak, zastanawiają mnie jednak czujniki, mam je na listwie pod zderzakiem i są one chyba większe niż te w wersji po lifcie, musiałbym zmieniać cały komplet? oraz listwa na klapie - cała klapa do wymiany czy można wymienić tylko ten chrom aby był od lampy do lampy?
"Niesprzedawalnością" raczej się nie przejmuję, planuję jeździć nim jeszcze ok. 2,5 roku
Potem cena będzie niższa, albo 'zostanie w rodzinie', a przed ewentualnym kupującym nie widzę sensu ukrywania niczego