Witam serdecznie, jakiś czas temu a dokładnie 11 września zakupiłem Jaguara S-type z 2000 roku. Myślę, że to auto oglądało wielu użytkowników tego forum i nie zdecydowało się za zakup z paru względów.
Dokładnie chodzi o to auto
Wiadomo jak to człowiek kupuje samochód w szczególności Jaguara to działają emocje i ciężko mimo złych znaków się oprzeć.
Ale do rzeczy ..
Więc auto zakupiłem, jestem z Biłgoraja a Auto było w Kolbuszowej to jest odległość ok 100 KM. Cena to 8,000zł więc wiedziałem, że coś jest nie tak, ale przez telefon Pan wytłumaczył mi, iż tylko skrzynia biegów jest do renowacji a poza tym jakieś tam drobnostki typu nienabita klima, nieotwierająca się szyba czy niedziałający ręczny.
No więc pomyślałem że super okazja i zapytałem czy mam po niego przyjechać czy on mi go przywiezie. Powiedział, że ma lawete i może go przywieźć. Więc się zgodziłem. Zawiozłem do mechanika no i dobiliśmy targu. Aczkolwiek juz na samym poczatku cos mi nie pasowalo bo jak wsiadlem i go odpalilem to silnik nie chodzil do konca rowno i slyszalem taki podzwiek mechaniczny. I mi zgasl podczas proby zaparkowania. Nie za bardzo wiedzialem o co chodzi bo cale zycie jezdze automatem i nigdy czegos takiego nie mialem. No ale dobra zostawilem go mechanik mi zalatwil wszysutko ze skrzynia biegow i po ok. 2 miesiacach go odebralem. I tu sie zaczely problemy ..
Auto mi notorycznie gaslo, podczas przyspieszania nie mial mocy itp.
Wiec zawiozlem go do kolejnego mechanika i ciezko bylo zdiagnozowac co to jest ale w koncu sie udalo. Dzis jest 13 marca a ja jeszcze dobrze nie przejechalem sie po prawie pol roku moim nowym autem ;(
To co jest mi potrzebne to podobno jakis 16 zaworow ktore sa pokrzywione w glowicy i jakas plytka w glowicy ktora wystepuje ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem gdzie tego szukac i jak to znalezc.. Czy jest ktos w stanie mi zaoferowac pomoc w skompletowaniu tych czesci ?
Bardzo mi zalezy na pomocy..
Moge podac numer vin auta
SAJAA01FXYGL83907
Czy ktos mial podobny problem ??
Chodzi o Jaguara S-type 4.0 v8 z 2000 roku.
Licze na wasza pomoc