Witam po dłuższym okresie nieobecności, ostatnio zadziało się dość dużo jak na usterki które opisałem a mianowicie:
- Jeśli chodzi "Check Engine" to pali się tylko przed odpaleniem Auta. W czasie jazdy wszystko ładnie działa, wreszcie mam ubaw z poruszania się tym samochodem, teraz dopiero czuje to przyspieszenie ale spalanie wzrasta trzykrotnie kiedy się nim bawię.
Okazało się, że Jaguar miał gdzieś przeciek płynu chłodniczego i to dlatego zapalała się kontrolka, mechanik wymienił to co kapało i dolał płynu, teraz autko jest super pod względem silnikowym. Gaz okazał się godny tego silnika według obsługi w Elektro - Gaz - Polska i podobnież kosztował 4,000 zł. Więc jestem zadowolony z tego co usłyszałem w przyszłości będą do wymiany wtryski ale jeszcze nie teraz ( cena trochę mnie zmartwiła bo Panowie zażyczyli sobie 900 zł, bo podobnież nie można dostać już tych wtrysków oddzielnie ).
- Jeżeli chodzi o hamulce problem powrócił, jak by miał tendencję do zapowietrzania się. Gdzie jeszcze można odpowietrzyć ten układ ?
- No i pompa do wymiany w 100 %, wysłużyła już swoje i trzeba ją wymienić podobnież według mechanika nie warto jej oddawać do regeneracji. Więc polecił mi kupić zamiennik lub coś używanego z możliwością zwrotu jeśli coś będzie nie tak. Wracając do tego zamiennika, zastanawiam się czy takowe są w ogóle dostępne .?
No i tyle, więcej grzechów nie pamiętam :].