Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

tarcze klocki xf -s 275

<< < (16/17) > >>

EVO636:
Ogrzewam kotleta, Panowie i Panie jeżeli są :)
Proszę o podpowiedź klocki i tarcze na przód do xf 3.0d  dodam że latam dużo po autostradach niemieckich prędkościami 180-200 więc chciałbym coś co sie nie pofaluje lada momęt

nordyk:
Tylko oryginały, ja mam Brembo 355mm z przodu i wytrzymały 10 tkm, z początku dawały radę ale pare razy przyhamowałem  przed Drezdnem i przy hamowania telepie kierownicą. Zastanawiam się nad jakimiś customowymi lub po prostu OEM prawdziwy muszę nabyć

wolung:

--- Cytat: Amper w Październik 29, 2019, 18:00:48 pm ---Ostatecznie założyłeś tarcze TRW i klocki Brembo, tak? Co z tym zrobisz dalej? Będziesz reklamował?

--- Koniec cytatu ---

Witam. Klocki zareklamowałem i zwrócili mi kasę. Do dzisiaj jeżdżę na nowych tarczach i starych klockach. Czekam aż zaświeci konieczność wymiany i zawiozę to do mechanika, żeby on wymienił klocki tym razem. Sprawdzałem niedawno stan tarcz i stare klocki nic nie narobiły. Ciekawostka jest taka, że tarcze z przodu ze starymi klockami są bardziej gładkie (sprawdzając palcem po tarczy) niż te z tyłu gdzie są nowe tarcze i nowe klocki.

EVO636:
Witam szanownych kolegów z forum, muszę na już kupić tarcze na przód, znalazłem tarcze które mnie zaciekawiły. Mianowice tarcze firmy hella hight pro carbon, czy ktoś słyszał czy ktoś wie, a może ktoś zna (cena ok 55e jedna)
Wiem że większość poleca oryginalne aczkolwiek cena w Niemczech jest stanowczo przesadzona.

Pawel12:
Witam. Tak z ciekawosci ile w Niemczech kosztuje wymiana w serwisie. Ja sprawdzalem w Anglii to okolo £350. Tez mnie czeka wymiana i zastanawiam sie czy jest sens monowac zamienniki. Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej