Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
tarcze klocki xf -s 275
zbychuro:
Witam
Wczoraj zapalił mi sie komunikat Brake pad low w XF 3.0 D z 2012 i muszę wymienić klocki na przodzie .Oryginały trochę przydrogie /choć i tak tańsze 665 pln bo mam tarcze 326 mm a nie 1060 pln przy tarczach 355 mm/.
Co myślicie o jakichś dobrych zamiennikach ? Czy będą znacząco tańsze?Jeżeli tak to jakie polecacie :EBC,ATE czy inne ?
Jakie może być graniczne zużycie tarczy ?Mam mierzone suwmiarką z jednej strony próg 1 mm -to razem daje 2 mm a przy grubości tarczy 30 mm daje to 28 mm chyba to wartość graniczna ?
Czy czujnik zużycia trzeba zawsze wymienić przy wymianie klocków czy można stary wykorzystać ?
Czym się rożnią w np. EBC black,green,red i yellow. ? Aha i tarcze w EBC są standart i nacinane które polecacie ?
arkady123:
klocki firmy JURID
matlow:
witam, żeby nie zakładać nowego tematu, muszę wymienić tarcze hamulcowe na przodzie,
jakie macie założone u siebie ? zależy mi na tym aby nic nie piszczało...
3.0d s 275km
Driv3rrrr:
Zestaw Textar'a, ATE, Brembo, Zimmermann albo tarcze tych producentów + klocki Ferrodo, EBC
asq_rex:
Jak się wstrzymasz tydzień to powiem Ci jak sprawuje się textar z brembo bo zakładałem przed weekendem taki zestaw. Pierwsza długa jazda wykazała piszczenie delikatne. Trasa 400km prędkości powyżej 100km/h. Do końca tygodnia będę więcej mógł napisać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej