Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
tarcze klocki xf -s 275
Szwagier:
A czy ktoś może wie jaka będzie siła hamowania(czy będzie jakaś znacząca różnica) jak np z tyłu się zamontuje cieńsze tarcze lub odwrotnie np z przodu?
Driv3rrrr:
Gorsza i jeszcze je przegrzejesz.
Szwagier:
Kurde tak podejrzewałem że coś do du.. mam u siebie z hamulcami. Pierwsze to zaraz po zakupie na przeglądzie wyszło że tył mniej hamuje. Ale sprawę trochę olalem jedynie dla spokoju odpowietrzylem tył zresztą niepotrzebnie bo się okazało że jest ok. No i tak sobie jeździłem i jeździłem, wizualnie spoglądając na tarcze to widać że przód ładnie bierze a tył nie koniecznie jakiś czas dłuższy nie mylem auta i zauważyłem że przód pyli tylko a z tyłu fele czysciusienkie. Na forum ktoś gdzieś napisał że w s type tak jest tył słabiej hamuje ale zastanawia mnie czemu dziś rano przyjrzalem się tarczom i z przodu mam grubsze, wiadomo wielkość między tyłem a przodem ok ale czy grubość??
Ktoś może zna rozmiar tarcz przód i tył???
Już mam tył 20mm a przód 30mm grubość czyli to nie tarcze winne :- pojecia
Na V12 jest reperaturka zacisku tylnego może to trzeba poprawić żeby lepiej tył hamował??
Arek XF:
Przyhamujesz przy większej prędkości kilka razy i będzie po Zimermannach. Jeśli jezdzicie krótsze odcinki i większość po mieście to każde będą dobre. Na autostradę trzeba konkretnych tarcz.... Już to sprawdziłem. Chyba że ktoś kupił Jaga żeby jezdzić max 120 km/h
Driv3rrrr:
Zawsze przednie tarcze są grubsze niż tylne bo większość siły hamowania idzie na przod
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej