Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
tarcze klocki xf -s 275
pawelo:
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej skoro stać Cię na jaga to jaki problem kupić ten czujnik? Nie lubię drutowania. Jeżeli coś ma działać to niech działa bez zbędnego kombinowania. Pamiętaj, że czasami klocki nie zużywają się równomiernie. Po to jest ten czujnik żeby trochę wcześniej dał Ci znać że zbliża się wymiana.
milet:
A to Polska właśnie ;-) Samochód ma być drogi z wyglądu (co by sąsiadom oko zbielało) ale tani w eksploatacji. Czyli S klasa co najmniej, ale koniecznie na gaz ;-)
zbychuro:
Spokojnie Panowie,napisałem co zrobić jak zmieniasz klocki a pod ręką nie ma czujnika.Zapewniam Was że zawsze zmieniam klocki wyłącznie na oryginalne OEM Jaguara wraz z czujnikiem i nigdy nie dobieram zamienników, acha i z klockami obowiązkowo nowe tarcze też OEM
Jak nie masz czjnika to zmostkuj przewody po to żcby się wyświetlały komunikaty nawigacji pomiędzy zegarami by dojechać do serwisu.Bo tak to masz przed oczyma napis:"brake pads low" cały czas.
milet:
--- Cytat: zbychuro w Czerwiec 22, 2016, 19:50:01 pm ---Jak nie masz czjnika to zmostkuj przewody po to żcby się wyświetlały komunikaty nawigacji pomiędzy zegarami by dojechać do serwisu.Bo tak to masz przed oczyma napis:"brake pads low" cały czas.
--- Koniec cytatu ---
Odkryłem (przypadkowo - choć w instrukcji jest napisane), że dotknięcia trójkącika na ekranie nawigacji kasuje ostrzeżenia pomiędzy zegarami zegarach. Nie wiem, czy dotyczy to także czerwonych ("Brake pads low") ale pomarańczowych (brak płynu do spryskiwaczy, paliwa - na pewno).
piotriwa:
Klocki ATE tyl, TRW przod, dwa czujniki w "intercars" 640 zl brutto. Wymiana 160 zl. Przy cenie z ASO.... kosmos :) Czujniki ok 60zl szt.
Patent z trojkacikiem dziala. Wystarczy go dotknac, potwierdzic i znowu jest zegarek na zegarach.
Sprawdzilem. Dziala ;)
Dodam jeszcze, bo wyszło w praniu... tarcze z tyło TRW ok 550zł kpl. Nie potrzeba nic robić z ręcznym (mam na myśli programowanie). W sumie wyszło mi ok 1400zł. Trochę jest, ale trochę pojeżdżę... Chyba ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej