witam, wczoraj zabrałem się za ten dźwięk kierunkowskazów, zaopatrzyłem się w licznik z myślą że po prostu go wymienię ale po podłączeniu okazało się że w liczniku jest immobilizer i nie da się autka uruchomić, ale juz wtedy wiedziałem że dźwięki ożyły, zostało mi w takim razie wymiana samego głośniczka, żeby dostać się do niego musiałem odlutować 2 złącza które znajdują się od wewnętrznej części układu scalonego licznika, wskazówki są wciskane na stożku tak że trzeba uważać przy ponownym ich wkładaniu i dobrym usytuowaniu (przed zdjęciem bardzo dobrze je cofnąć do oporu i zapamiętać ich pozycję) w innym przypadku będziesz oszukiwany przez wskazania, samo rozebranie jest dziecinnie proste, kilka zaczepów i to wszystko (wszystko na zewnątrz), a więc głośniczek przylutowany i przy składaniu następny problem z wyświetlaczami a dokładniej z ich pinami (po 7 szpilek) przy każdym wyświetlaczu, ostatecznie najlepiej wyjąc wyświetlacze ostrożnie a po złożeniu układu scalonego w obudowę wtedy wkładać wyświetlacze w układ scalony a nie odwrotnie.
Operacłosniczka zakończona powiodzenie