Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

hamulce, bicie po kierownicy

<< < (2/4) > >>

zazul_yo:
mozliwe, ale zastanawia mnie ten luz na kierownicy przy kreceniu na sniegu gdy samochod stal lub wolno sie poruszal, na asfalcie tego nie ma, poczytalem troche o prawach konsumenta i wedlug prawa UE zakupione rzeczy i uslugi mozna reklamowac rowniez w innych krajach u producenta, czyli w tym wypadku autoryzowany serwis jaga...

Hooyeman:

--- Cytat: Malfoy w Styczeń 06, 2015, 01:59:06 am ---Sprawdz piasty .

--- Koniec cytatu ---
podepnę się pod temat, jak się sprawdza te piasty czy są proste? jest jakieś narzędzie jeśli tak to jak się nazywa, byłem u kilku mechaników i rozkładali ręce. U siebie już przeleciałem całe zawieszenie, wymieniłem tarcze klocki, toczyłem tarcze, wywarzałem trzy komplety kół, pełna gemoetria i nadal bije.

Malfoy:
Mi sprawdzali w serwisie forda we Wroclawiu :-thank , tez mialem nowe tarcze OEM nowe klocki OEM i bilo na kierownicy, znalezienie przyczyny zajelo im rapterm 10 minut :-)
Tak maja do tego przyzad

Roobs:

--- Cytat: zazul_yo w Styczeń 05, 2015, 20:19:20 pm ---dobrze wiem ze nalezy hamulce oszczedzac przez pierwsze dwa tysiace km, bylem na myjni pare dni po wymianie ale na zimnych klockach a potem zaraz do domu bez gwaltownego hamowania, chyba orginalne czesci z jaga nie maja prawa sie tak zepsuć? bylem w gorach, temp w nocy -20 c, samochodu nie ruszalem dopoki nie bylo w plusie

--- Koniec cytatu ---

Jestem innego zdania, uważam ( nie tylko ja ) że zaleca się ostrożność zaraz po wymianie i to nie ze względu na jakieś docieranie a ewentualne ( co nie powinno się zdarzyć) błędy w montażu i to że element może nie mieć takiej skuteczności zaraz po wymianie. Co więcej, po wymianie klocków czy tarcz należy sprawdzic zdecydowanie czy rzecz dobrze się sprawuje. Hamulce to najważniejszy element bezpieczeństwa auta i zawsze ma byc skuteczny!!!! Nie dajcie sobie wmówić że trzeba przejechać jakieś 2 tyś km!!! :-thumpdown
Rozumię jakaś ostrożnośc 20 km ale tyle...jak jakiś serwis, warsztat tak "mówi" to radzę omijać szeroko to miejsce. 

zazul_yo:
jak juz pisalem wczesniej nie mialem zadnych problemow przez pierwsze kilkaset km uzytkowania... za tydzien w sobote mam umowiona wizyte w jaguarze uk, napisze o rezultatach, dzieki wszystkim za pomoc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej