jak w temacie , czy ma ktoś może xj x350 z silnikiem diesla , główne pytanie czy nie brakuje mu trochę pod pedałem , bo jest to dość spore auto do tego w automacie więc nie wiem jak sobie radzi z takim silnikiem , miałem sposobność przejechać się 4.2 benzyną i nie ukrywam , że jestem pod wrażeniem , ale tam było 300 kM .
Zdaję sobie sprawę , że nie będzie to przecinak na drodze , ale też nie chciałbym mieć auta które trzeba popychać przy podjeździe pod górę .
Problem polega na tym , że aby zobaczyć i się przejechać tym kotem muszę udać się bardzo daleko więc nie chcę jechać na marne , skoro okaże się , że ten model jest strasznie mułowaty .
CZy można porównać jego osiągi do S-typa z tym silnikiem , jeśli tak to znajdę gdzieś niedaleko takiego aby zobaczyć , czy się nadaje
Kolejne pytanie jak wygląda eksploatacja takiego diesla , co jaki czas rozrząd , jak się ma sprawa filtra cząstek stałych , i EGR , czy przebieg 240 tys. km to dla niego dużo czy mało , obecnie mam x-typa 2.2 D i nie ukrywam , że jestem bardzo zadowolony z tego silnika , zero problemów , a też już swoje przejeździł ( ale to jest silnik forda , a nie francuzów )
No i ostatnie pytanie jak się ma automatyczna skrzynia biegów , czy to ta sama co w s-typie ( podobno jest 6 biegowa ) , i jak z jej żywotnością
będę wdzieczny za wszelkie sugestie
maciek