Witam!!!
Niedawno kupilem kotka x type 2.0TDCI bede w tym poscie opisywal co udalo mi sie naprawic co sie dzieje itp...
mianowicie:
Mam problem z licnzkiem poniewaz wariuje (czasem zapalaja sie wszystkie mozliwe kontrolki obroty spadaja predkosc tez) samochod nie reaguje na ten klopot z licnzikiem w trzaden sposob ma moc nie dusi sie normlanie funkcjonuje. lecz check engine swieci sie praktycznie non stop lecz czasem gasnie bylem na komputerze i nie ma problemu rzadnego z silnikiem jedynie wykazuje blad czujnika predkosci oraz blad P0500 czytalem ze ponoc pompa lub sterownik ale samochod nawet na wysokich obrotach (czerwonym polu
) normlanie sie zachowuje kupilem inny licznik po wymianie niby wszystko dziala ale nie da sie odpalic auta lecz nieco sie rozni (okienko z komputera jest troszke mniejsze).
Dzis pogoda dopisala i udalo mi sie wymienic
klocki zalozylem (hart nie piszcza ladnie hamuja cena ok. 70 zl)
stabilizator lewy przod 68 zl
zalozylem zaslepke egr i tutaj widze duza roznice samochod praktycznie nie kopci i moim zdaniem ma wiecej mocy
dodatkowo wyczysciem dolot (okolo 0.4 cm smoly zdrapywalem nozem po wyczyszczeniu wygladalem jakbym wyszedl z kopalni
) i niestety jedna śrubka sie delikatynie objechala wiec jakby ktos taka mial to prosze o kontakt przykrecilem ja ale bedzie problem ja odkrecic.
Jestem z siebie dumny zaznaczam ze zrobilem to sam z bratem a z mechanika mam tyle wspollnego co z budowa samolotow xD