Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
LPG Jaguar XF
Webster:
Witam,
Czytajac wasza rozmowe odnosze wrazenie ze macie spore doswiadczenie z LPG w XF stad chcialbym sie dowiedziec gdzie na slasku polecacie zrobic instalacje? Nie chce isc do byle kogo skoro sa wsrod was fachowcy.
olek1305:
Witam. Na wstepie chcialbym powitac wszystkich uzytkownikow forum. Rozwazam zakup XF z silnikiem benzynowym z rocznika 2008-2010. Roczne przebiegi zmusza mnie jednak do zainstalowania LPG i tu pytania. Jaki silnik wybrac, jaki przyblizony koszt instalacji. Nurtuje mnie jeszcze jedno w jaki sposob i jak czesto reguluje sie luz zaworowy bo nigdzie nie znalazlem takiej informacji, a z doswiadczen z innych aut wiem ze powinno sie tego dopilnowac przy LPG.
Driv3rrrr:
Regulujesz jak zacznie klepac bo jest na płytkach regulowany. Płytka jedna to koszt ok. 80-100 zł bodajże. Silnik jaki nie wybierzesz to bedzie dobry do gazu. 3.0 za słaby wg mnie do masy bo ta krowa waży więcej od S-type. Do V8 koszt gazu to ok. 4500-5000 zł
olek1305:
Dzieki za szybka odpowiedz. Czyli regulacja plytkami podobnie jak szklankami, auto na troche uziemione z powodu doboru plytek. Mozesz orientacyjnie powiedziec po jakim przebiegu bedzie wymagana regulacja i czy plytki tylko w serwisie?
Driv3rrrr:
Płytki sklep V12 mógłby ściągnąć pewnie. Co do przebiegu wymaganego do regulacji - nie ma reguły. Wszystko zależy od ustawienia lpg. Jeśli będzie lipa to szybko to nastąpi. Jak porządnie to myślę ze spoko 100 tys na lpg będzie można strzelić. Albo i lepiej
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej