Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

LPG Jaguar XF

<< < (6/9) > >>

pablo21:
"Z tego co wiem, nie jesteś montażystą, a jedynie użytkownikiem LPG, który ma kontakt z tym tematem przy okazji swojego auta i for na których pozyskuje informacje (co nie zmienia faktu, że wiedzę masz sporą jak na zwykłego zjadacza chleba)."
Oj czasem można się zdziwić... z kim się piszę.
Jeżeli chodzi o silnik użyty w XF (3.0 benzyna) to są różnice w osprzęcie użytym w stosunku do S-type'a i X-type'a. Troszkę inny sterownik, troszkę inny komputer, inne cewki, alternator i pewnie jeszcze jakieś elementy o których nie wiem. Całościowo silnik ma nieco wyższą kulturę pracy, inaczej potrafi zmieniać biegi ogólnie rzecz ujmując wszystko na plus w stosunku do poprzednich wersji. Ma to przełożenie na różnice w montażu LPG. Miałem okazję przejechać się parę razy XF-em Kolegi Malfoy'a i w moim przypadku spalanie było 2 litry mniejsze niż u niego.. :-V Ale to jak wiadomo od nogi, moja jest zdecydowanie lżejsza  :-hehe

tet:

--- Cytat: marcin_lca w Październik 02, 2014, 08:30:49 am ---nawierty są wykonane w górnej części kolektora zamiast bezpośrednio przy wtryskach, a co za tym idzie, miejsca wpuszczania gazu w kolektor jest bardzo odległe od wtryskiwaczy benzynowych, a zasada jest taka, aby wtrysk gazu miał miejsce jak najbliżej wtrysku benzyny z zachowaniem podobnego kąta itd.

--- Koniec cytatu ---

Czy z tym coś jeszcze można zrobić skoro nawierty zostały już wykonane ?

marcin_lca:
Tak, ja takie babole poprawiam wykręcając dyszę gazu i wkręcając śrubkę o tym samym gwincie na klej do gwintów, po czym obcinam łepek i całość jeszcze raz smaruję klejem do gwintów. Jest to szczelne.
Potem - nowe nawierty.

tet:
Został zainstalowany emulator lub jakiś kasownik błędu i nie ma już błędu CHECK. Ale jest nowy błąd mianowicie podczas przełączania na skrzyni biegów z jazdy "D" na bieg jałowy czyli "N" przez ok 4-5 sek falują obroty na jałowym. Ponadto coś mi gwiżdże w tylnej części auta słychać to w wewnątrz samochodu i na zewnątrz nie wiem czy problem związany z LPG czy z tłumikiem tak czy inaczej gwizd/świst jest po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów, ostatnio jak przełączyłem z LPG na benzynę gwizd ustał.

Malfoy:
Klopoty z falowaniem obrotow kawalifikuja instalacje do ponownego strojenia .
Jedz do Kogos ogarnietego na poprawki , bo z tego co widac to nie jest leczenie tylko pudrowanie syfa tak aby go zamaskowac ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej