Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

Jaguar czwartą najbardziej niepolecaną marką

(1/2) > >>

ghrh:
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Tych-marek-nie-polecaja-uzytkownicy-samochodow,wid,16867423,wiadomosc.html

--- Cytuj ---Czwarte miejsce w niechlubnym zestawieniu zajmuje Jaguar. Angielska legenda przekonała do siebie tylko 25 proc. użytkowników. Pozostali są zdania, że samochody Jaguara są zbyt drogie w utrzymaniu. Czy zarzut ten jest słuszny? Należy pamiętać, że mamy do czynienia z marką ekskluzywną. Najtańszy model spod znaku dzikiego kota - XF - na polskim rynku wyceniono na 209,5 tys. zł w wersji podstawowej; najdroższy - XK - na 481,5 tys. zł. Wydaje się więc, że osoba, która decyduje się na taki zakup, powinna być przygotowana na wysokie koszty utrzymania samochodu.
--- Koniec cytatu ---

Przed Jagiem Dodge, Chrysler i Mitsubishi.

enter84:

--- Cytat: ghrh w Wrzesień 09, 2014, 16:39:09 pm ---http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Tych-marek-nie-polecaja-uzytkownicy-samochodow,wid,16867423,wiadomosc.html

--- Cytuj ---Czwarte miejsce w niechlubnym zestawieniu zajmuje Jaguar. Angielska legenda przekonała do siebie tylko 25 proc. użytkowników. Pozostali są zdania, że samochody Jaguara są zbyt drogie w utrzymaniu. Czy zarzut ten jest słuszny? Należy pamiętać, że mamy do czynienia z marką ekskluzywną. Najtańszy model spod znaku dzikiego kota - XF - na polskim rynku wyceniono na 209,5 tys. zł w wersji podstawowej; najdroższy - XK - na 481,5 tys. zł. Wydaje się więc, że osoba, która decyduje się na taki zakup, powinna być przygotowana na wysokie koszty utrzymania samochodu.
--- Koniec cytatu ---

Przed Jagiem Dodge, Chrysler i Mitsubishi.

--- Koniec cytatu ---
nie wiem kto pisał ten artykuł,ale chyba nie pytali użytkowników BMW o koszty eksploatacji,że o zakupie samego samochodu nie wspomnę...

semo:

--- Cytat: enter84 w Wrzesień 09, 2014, 16:54:52 pm ---nie wiem kto pisał ten artykuł,ale chyba nie pytali użytkowników BMW o koszty eksploatacji,że o zakupie samego samochodu nie wspomnę...

--- Koniec cytatu ---
Użytkuję teraz szóste BMW. Każde kupiłem jako używane (w momencie kupna miały od 6 do 16 lat).
90% części które do nich kupuję, kupuję w ASO BMW. W większości przypadków nie wydaje mi się żeby były przesadnie drogie, choć przyznam że nie wiem jakie ceny mają części do najnowszych modeli.
Teraz przymierzam się do kupna X300 lub X308 - jeśli ceny części do Jaga nie są wyższe niż do BMW to nie będzie źle. Pod warunkiem że jakość jest porównywalna.  ;)

Kotletor:
Ta ankieta to przedruk z USA. Porównywanie standardów Amerykaniskich z Polskimi to karkołomne przedsiemwzięcie.

Roobs:

nie wiem kto pisał ten artykuł,ale chyba nie pytali użytkowników BMW o koszty eksploatacji,że o zakupie samego samochodu nie wspomnę...
[/quote]

Zapewne nie byłeś użytkownikiem BMW stąd masz taki pogląd- mylny!
W cenie również! Wczoraj widziałem XJ 2.0i za 420 tyś zł. To musi byc ślepa miłość :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej