Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
POWÓDŹ
autoklima:
sprawdż jak już pisałem czy szyba sie dobrze trzyma miałem w 2 kotach własnie tak że woda dostawała się przez żle wklejoną szybe
jarek-jerryjag:
sprawdz gumę (czy nema pekniec )pomiędzy drzwiami a karoseria która przechodza przewody elektryczne zasilajace wszystko w drzwiach.
jesli masz wilgoć na puszce bezpieczników przeczysc koniecznie 4 tylne kostki bo pozniej wszystkie bezpieczniki dzialaja a elektryka do systemów nie dochodzi.
szef:
Witam a ja mam u sibie szyber i właśnie odkleja mi sie minimalnie koncowka podsufitki i cieknie mi do kufra woda centralnie przez tylnia klape przez srodek wykladziny klapy . Czy trzeba zdjac sufit i cos z odplywami od szyberdachu moze byc bo inne opcje juz chyba sprawdzilem ??????
rcala xj40:
znalazlem chyba miejsce w ktorym dostaje sie woda chyba...a wiec rozebralem ile moglem auto oczy, uszy i dlonie mialem w gotowosci, obok tesciu z wezem calowym czekajacy na haslo, krzyk z mej strony " tesciu lej " tesciu nie tylko dobrze leje do kieliszka ale jak sie okazalo rowniez po kocie potrafi niezle polac ;D, diagnoza lewy dolny rog podszybia do bani cieknie boczkiem pod nadkolem do kabelkow gdzie nie ma oslony kabelkiem do gabeczki po prawej stronie przy puszce z bezpiecznikami w ruch silikon i jutro znowu bedziemy lac, teraz tesciu krzyczy haslo lej, lej,lej ale to juz ja leje w domku ;)
dlugiv8:
to samo wlasnie przerabialem u siebie.proponuje zebys wyjal skrzyneczke bezpiecznikow na ktora kapalo i po rozebraniu przemyl calosc acetonem.
pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej