Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Matowiejące chromy przy bocznych tylnych szybach

<< < (2/4) > >>

niewaskieauto:
dołączę do tematu mam podobny problem w s type tylko tylne prawe drzwi a dokładnie dolna listwa szyby ma matowe kropki jak krople wody próbowałem różnych past i środków i nic kropki są po chwili nerwów wykonałem telefon do kolegi który działa w galwanizerni ponoć te listwy to polerowane aluminium i jest pokryte cieniutką folią i tak za bardzo to nic z tym sam nie zrobię mogę tylko pogorszyć ich wygląd wiec dałem sobie spokój  prawdopodobnie jest jakieś uszkodzenie tej foli i powietrze się tam dostało

tomasz:

--- Cytat: niewaskieauto w Czerwiec 15, 2015, 00:10:28 am ---dołączę do tematu mam podobny problem w s type tylko tylne prawe drzwi a dokładnie dolna listwa szyby ma matowe kropki jak krople wody próbowałem różnych past i środków i nic kropki są po chwili nerwów wykonałem telefon do kolegi który działa w galwanizerni ponoć te listwy to polerowane aluminium i jest pokryte cieniutką folią i tak za bardzo to nic z tym sam nie zrobię mogę tylko pogorszyć ich wygląd wiec dałem sobie spokój  prawdopodobnie jest jakieś uszkodzenie tej foli i powietrze się tam dostało

--- Koniec cytatu ---

listwy są plastikowe i pokryte chromem w procesie metalizacji próżniowej.

Malfoy:
U mnie rowniez tylko na tylnych listwach pojawia sie nalot i listwy wygladaja na matowe . Przednie wygladaja normalnie.

niewaskieauto:
w s typie są aluminiowe sprawdzalem

tomasz:
miałem na myśli w zderzaku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej