Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Wymiana drogowych/przeciwmglowych H7 na LED CREE

<< < (9/17) > >>

rmazurek:
Na tym Tez nie widac?

http://youtu.be/k9oEN2fWJHM

Nerwy? Emocje? :-hehe jak juz pisalem wczesniej - nie lubie jak ktos robi ze mnie glupka  :-nie

Btw nie wiem do kogo piszesz Robert ale ja takiego nie znam... zreszta nie przypominam sobie zebysmy byli po imieniu...

Pisze z telefonu takze nie zwracam uwagi na male wielkie litery...

Jak narazie nie podparles swoich wywodow zadnymi dowodami ja natomiast podalem kilka. Jesli miales "zalatwiany" mot -moge jedynie pogratulowac narazania siebie i innych na niebezpieczenstwo... L

projektanta xfa (jak i kazdego innego auta na swiecie) mozna znalezc nawet w wikipedii - ja z checia przyznam sie do bledu jesli jestes w stanie mi ten blad udowodnic, niestety jak narazie to ja przedstawilem dosc twarde dowody na to ze lampa w moim xfie to bixenon takze oczekuje ze rowniez przyznasz sie do bledu skoro mam racje. :-thank

--- Cytat: zazul_yo w Listopad 06, 2014, 19:41:20 pm ---dzieki za odp, myslalem ze swiatelko spod bocznych lusterek jest standardem, mi swieci strasznie mizernie, dlatego pytam, powiedz mi jeszcze czy powymieniales te wszystkie zarowki z przodu bez sciagania reflektorow?

--- Koniec cytatu ---

Bez zdejmowania bedzie bardzo ciezko niestety... Chyba ze sie ma male dlonie, i chesz wymienic tylko halogeny - do lamp doswietlania zakretow bedzie Ci sie bardzo ciezko dostac, ja nie dalem tez rady wpiac diodowych postojowek, jednakze zdjecie lampy jest banalnie proste, jedyne co moge polecic to jakas spinka na rurke plynu do spryskiwaczy bo poprostu sie rozleje...

Co do lusterek to jakbys mial mozliwosc zrobienia fotki wtyczki/gniazdka/przewodow ktore odpowiadaja za to swiatlo ktore chcesz wymienic - bylbym bardzo wdzieczny. Mam juz ghost lighty ale chcialbym przygotowac sie merytorycznie do podlaczenia.

Malfoy:
Rzeczwiscie masz racje Radosław przepraszam  :- pojecia
No na tym filmiku cos widac rzeczywiscie... Masz moze instrukcje obslugi XF ? Warto ja tez przesledzic .
PS. Pisanie z telefonu nie jest usprawiedliwieniem i ma sie nijak do kultury to tak na marginesie .

zazul_yo:
jak zabiore sie za lusterka to wrzuce jakies fotki, niestety nie jestem takim specjalista jak Wy Chlopaki i mam problem ze sciagnieciem przedniego panelu oswiatlajacego w podsufitce, czy jest moze jakis krotki filmik jak to zrobic, nie chce niczego polamac, reszte ledow wymienilem, slicznie bialo swieca:)

rmazurek:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,26764.0.html

Malfoy:
Radosław zgodnie z umową przyznaję Ci rację :-thank  XF ma bixenon w soczewce to co widziałem rozbierając reflektor przy soczewce to nie był system poziomowania tylko przesłona pomijam jej wsteczne zaawansowanie technologiczne ale rzeczywiście jest.
Pozostaje tylko jedno pytanie w jakim celu światła wewnętrzne ( przy grilu ) są z światłami drogowymi spięte ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej