Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
przednie swiatla
JAGUAR_XF_BRANDON:
witam
nie wiem czy tylko u mnie jest ten problem z przednimi swiatlami a mianowicie chodzi mi o to ze swieca krotko na niewielka odleglosc a jak wlacze dlugie to sieca tak jak powinny swiecic mijania,probowalem juz zmieniac zarowki itd no chyba ze ten typ tak ma :-thumpdown bede wdzieczny za jakas kolwiek pomoc
pozdrawiam
felek73:
Mam to samo , szczególnie uciążliwe przy szybszej jeździe w ciemności ...zapomniałem o to zapytać w seriwsie jak byłem na przeglądzie ale możę ten model "tak ma" :)
JAGUAR_XF_BRANDON:
no wlasnie w ciemnosci najgorzej,wczoraj malo nie potracilem sarny >:D musze zadzwonic do servisu zeby mi to sprawdzili bo wczesciej czy pozniej w cos zaj.. :- pojecia dam znac co zrobili i powiedzieli ;)
Roobs:
Nie są czasami skręcone na maksa do dołu?
Mnie świecą normalnie. Doświetlanie też działa bez zarzutu.
rmazurek:
Rozumie ze nie posiadacie xenonow wiec kolo przycisku otwierania bagaznika jest regulacja wysokosci - sprawdzcie czy dziala - tzn czy wiazka sie podnosi/opuszcza przy regulowaniu potecjometrem- jesli nie trzeba sprawdzic wiazke i silniczki regulacji w lampach.
W obecnym mam xenony(jeden z glownych waronkow przy zakupie) bo wyczytalem gdzies ze halogeny sa dosc slabe w xf - wiec poziomowanie mam automatyczne jednakze w poprzednim aucie mialem halogeny i jeden z nich swiecil bardzo nisko i nie mozna go bylo podniesc regulacja - okazalo sie ze silniczek zalany woda i zardzewialy- po wymianie wszystko wrocilo do normy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej