Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

postojówki do xenonów

<< < (2/4) > >>

maksiu:
@monetki Będą pasowały  ;) Wymiana z tego co pamiętam była banalna

Ja mam takie, ale zwykłe BlueVision, bez Ultra, nie wiem czy to w ogóle będzie zauważalna różnica. Świecą na biało, niebieskiej poświaty nie mam, ale jak się kucnie przed reflektorem to można zobaczyć od dołu że żarówka jest niebieska  :P Jak kupiłem auto to miało zamontowane HIDy i takie klasyczne żółte postojówki, wyglądało to paskudnie, od razu wymieniłem postojówki na te i ładnie się komponowało wszystko. Niedługo później wywaliłem te HIDy i założyłem H1 ale takie białe i wszystko wygląda bardzo ładnie. W przeciwieństwie do H1 pierwsza postojówka wypaliła się po 2 latach  :-V

M-GASIOR1:
Witam.
Zeby mieć postojówki podobne kolorem do ksenonów o intensywnym białym swietle z niebieską poświatą muszą to być postojówki z diód SMD 5050 ,
najlepiejj 8szt w jednej żarówce. Mam diesla i nie ma żadnych problemów z prądem.

huberts1977:

--- Cytat: eMWuGSM w Czerwiec 12, 2014, 10:36:05 am ---
--- Cytat: maksiu w Czerwiec 11, 2014, 14:27:00 pm ---Ja mam zamontowane W5W Blue Vision i świecą bardzo ładnie - na biało  ;)

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: huberts1977 w Czerwiec 11, 2014, 08:24:29 am ---Wedlug mine slabe wybrales bo maja tylko po dwie diody. Poszukaj takich w ktorych jest przynajmniej szesc diod. Elektroniki zadnej nie potrzebujesz bo X nie sygnalizuje przepalonej zarówki

--- Koniec cytatu ---
Muszę Cię zmartwić nieco, ponieważ kot jest dość wrażliwy na prądy (szczególnie diesel w którm alternator nawet jest sterowany przez ECU, a sterownik jest dość osobliwy i nie lubi wahań jakie mają miejsce przy tanich diodach "zabezpieczonych" tylko rezystorem.

--- Koniec cytatu ---
Na szcęście nie mam diesla i pewnie już w życiu miał nie będę  ;D. To prawda z tego co czytam na forum to X-y są wrażliwe na wiele rzeczy na szczęście nie mój. Nie przeszkadzają mu ledy w pozycjach, ledy w światłach stopu, xenony zamiast żarówek, wzmacniacz itd.  :-tylko

kurak22:
http://allegro.pl/t10-r10-w5w-postojowe-zarowki-diody-9-led-smd-5050-i4268290476.html

mówisz o takich?

huberts1977:

--- Cytat: kurak22 w Czerwiec 22, 2014, 09:48:35 am ---http://allegro.pl/t10-r10-w5w-postojowe-zarowki-diody-9-led-smd-5050-i4268290476.html

mówisz o takich?

--- Koniec cytatu ---

greenshot

To jest żarówka a nie zwykła szklana bańka pomalowana na niebiesko ale nazywa sie PHILIPS to musi być super. Prawdziwym twardzielom którzy potrafią taką poważną wymianę przeprowadzić samemu polecam takie ledy  :-super

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej