Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
postojówki do xenonów
monteki:
Wczoraj spotkałem ślicznego x -typa , który obok xenonów miał żarówki pozycyjne o barwie bardzo zbliżonej. spojrzałem na mojego gdzie pozycyjne mam tak jak wyszły z salonu( czyli lekko żółtawe) co jednak daje mocny kontrast do xenonów..
I stąd mam dwa pytania :)
1) czy problematyczna jest u nas wymiana żarówek postojowych
2) czy np takie żarówki będą pasować , a może polecicie jakieś , które barwą jak najbardziej przypominają xenony ?
http://allegro.pl/postojowki-w5w-led-auta-z-komputerem-canbus-promo-i4316035902.html
z góry dzięki ?
huberts1977:
Wedlug mine slabe wybrales bo maja tylko po dwie diody. Poszukaj takich w ktorych jest przynajmniej szesc diod. Elektroniki zadnej nie potrzebujesz bo X nie sygnalizuje przepalonej zarówki
maksiu:
Ja mam zamontowane W5W Blue Vision i świecą bardzo ładnie - na biało ;)
eMWuGSM:
--- Cytat: maksiu w Czerwiec 11, 2014, 14:27:00 pm ---Ja mam zamontowane W5W Blue Vision i świecą bardzo ładnie - na biało ;)
--- Koniec cytatu ---
I to najlepsze wyjscie z legalnych.
Z mniej legalnych i sporo drozszych są teraz zestawy LED z Osrama (zamienniki W5W) oficjalnie do oswietlenia wnetrza, ale...
--- Cytat: huberts1977 w Czerwiec 11, 2014, 08:24:29 am ---Wedlug mine slabe wybrales bo maja tylko po dwie diody. Poszukaj takich w ktorych jest przynajmniej szesc diod. Elektroniki zadnej nie potrzebujesz bo X nie sygnalizuje przepalonej zarówki
--- Koniec cytatu ---
Muszę Cię zmartwić nieco, ponieważ kot jest dość wrażliwy na prądy (szczególnie diesel w którm alternator nawet jest sterowany przez ECU, a sterownik jest dość osobliwy i nie lubi wahań jakie mają miejsce przy tanich diodach "zabezpieczonych" tylko rezystorem.
monteki:
--- Cytat: maksiu w Czerwiec 11, 2014, 14:27:00 pm ---Ja mam zamontowane W5W Blue Vision i świecą bardzo ładnie - na biało ;)
--- Koniec cytatu ---
http://allegro.pl/philips-zarowka-w5w-5w-12v-blue-vision-ultra-2szt-i4297698708.html
czy te będą pasowały ?
a nie dają one czasami takiego niebieskiego/ światła ( nie chciałbym takiej wsiowej dyskoteki)
I jeszcze jedno , do postojówek mam nadzieje dostęp jest ok ? czy do wymiany od razu jechać do mechanika :P ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej