Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
błędy 0171 i 0174 i check engine :(
pawel1206:
i na gazie i na benzynie dzieje sie to samo
huberts1977:
--- Cytat: pawel1206 w Kwiecień 20, 2014, 17:26:28 pm ---
Mechanik stwierdził ze trzeba kolektory zdejmować i pół silnika rozbierać.
Dodam że auto ma zainstalowaną instalację gazową z lubryfikacją poza naszymi granicami za 2950 Euro wiec badziewie to chyba nie jest.
Poprzedni właściciel mówi że on tak nigdy nie miał ale znajomy mu powiedział że tak się mogło stać jak zalałem benzyny dużo a jak on jeździł zawsze z rezerwa to błąd mu nigdy nie wyskakiwał bo wtedy jest słabsze ciśnienie na listwie i jak jest gaz w Jagu to tak się może dziać.
Proszę podpowiedzcie coś bo zamiast cieszyć sie nowym nabytkiem to siedzę i czytam i szukam zamiast po prostu jeździć :)
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe jakie jest ciśnienie "na listwie" gdy jest rezewa w baku a jakie gdy jest pełen bak hehe, ciekawostka. Oczywiście że poprzedni właściciel miał to samo, co ma Ci powiedzieć, prawde?
Zanim mechanik rozbierze cały silnik to wyłącz ten gaz na razie, zdejmij klemę z akumulatora i polataj troche na samej benzynie. Pompa paliwa będzie się na nowo kalibrować, czy jakoś tak. Podejrzewam że powrotu paliwa nie masz założonego.
pawel1206:
Dziś kupiłem preparat do czyszczenia czujnika MAF.
Wyjąłem go spryskałem parę razy i założyłem znowu.
potem jeździłem po mieście i gasiłem parę razy i zapalałem i błąd się nie pokazał.
Ale po powrocie do domu (ok 70 km) błąd znowu się pojawił.
Mam wrażenie że po czyszczeniu tym płynem znacznie się poprawił bo nie wywala go już za każdym razem tylko okres się zdecydowanie wydłużył.
Co nie zmienia faktu , że coś jest cały czas nie tak :(
tomek1212:
Pisałem Ci że mapy (korekty długoterminowe) się pieprzą od LPG.
Sprawdzałeś jak pracują sondy na benzynie ?
pawel1206:
Dzis Kotek trafil do mechanika, powiedzialem mu o tych sondach raport zdam wieczorem (jesli odbiore autko)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej