Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dorobienie kluczyka

<< < (9/10) > >>

carnivor:
Odświeżam temat aby być może pomóc niektórym. W moim x-type oba oryginalne kluczyki przestały otwierać/zamykać. Inne przyciski działały. Po rozkreceniu kluczyka okazało się ze przyciski się ruszają. Warto wykonać ten test u siebie, sprawdzić czy dociskajac przyciski, czasem trochę na bok, czy przycisk złapie, u mnie łapał raz na 20 razy. Znalazłem kluczykarzy w centrum Warszawy i za 30 zł od przycisku zrobili wymianę przycisków i wszystko chodzi bajecznie, nawet bez ponownego przyuczania pilota. Dla zainteresowanych podaję adres: kluczyk.com.pl. U nich też można kupić nowy pilot za ok 500

q_nerk:
Microswitch kosztuje 40gr, zabawy na 10 min przy wymianie

Wolcik2:

--- Cytat: carnivor w Lipiec 04, 2017, 00:40:26 am ---Odświeżam temat aby być może pomóc niektórym. W moim x-type oba oryginalne kluczyki przestały otwierać/zamykać. Inne przyciski działały. Po rozkreceniu kluczyka okazało się ze przyciski się ruszają. Warto wykonać ten test u siebie, sprawdzić czy dociskajac przyciski, czasem trochę na bok, czy przycisk złapie, u mnie łapał raz na 20 razy. Znalazłem kluczykarzy w centrum Warszawy i za 30 zł od przycisku zrobili wymianę przycisków i wszystko chodzi bajecznie, nawet bez ponownego przyuczania pilota. Dla zainteresowanych podaję adres: kluczyk.com.pl. U nich też można kupić nowy pilot za ok 500

--- Koniec cytatu ---

Też miałam problem z pilotem przemyłem WD40 i przedmuchałem sprzężonym powietrzem i co się okazało były zimne luty przez mocne naciskanie. Chwilka walki z lutownicą i działa jak nowy bez programowania 😎 ps. Pilot + immo czyli klucz musi być w komplecie inaczej nie działa pilot 😎

greenhunter911:
Odkopuje, gdyż mam problem. Gdzie w kluczyku znajduje się pestka immo? To jest ten kamyczek w takiej gumce??? Nie wiem czy przez przypadek go nie uszkodziłem śrubokrętem... Myślałem, że ktoś kleju do kluczyka napchał. Co teraz???

OlszewskaAuto:

--- Cytat: piotr170169 w Listopad 28, 2009, 22:05:41 pm ---W Łomiankach pod Warszawą facet dorabia kluczyk do Jaguara w pół godziny.
Za 220 złotych daje kluczyk, docina go i programuje transponder. Kluczyk fodowski bez pilota.

--- Koniec cytatu ---

Jakiś namiar na tego magika możecie podać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej