Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Dorobienie kluczyka
radzioo:
Dorobienie kluczyka wraz z zaprogramowaniem w Warszawie:
Firma BOBIK
ul. Żelazna 67 lok. 9 (wjazd od ul. Chłodnej 31)
tel. (22) 624 70 17
Do x308 mnie kosztowało 200 zł brutto. Usługa w 10 min.
Davidson89:
orientuje się ktoś z Was ile kosztuje bębenek wkładki zamka, ew. w zestawie z kluczykiem, niestety bardzo ciężko wygrzebać coś w internecie konkretnego- nawet na stronach popularnych sklepów (albo brak ceny, albo towaru, albo rejestrować się trzeba albo zapytywać i dane podawać itd.- totalny bezsens i dziadowanie), jaguar xj40 daimler 93'-94'
czy można zregenerować wkładkę (takie mam objawy, zapadki jakby się poluzowały i totalnie "pogubiły", ciężko włożyć klucz a już tym bardziej wyjąć, nie przekręca się prawidłowo przez co centralka na nic)- już wiem, że za takie usługi fachowi ślusarze sobie krzyczą a jak słyszą jaguar to od razu 2 razy tyle, dlatego pytam o cenę nowego zestawu
promotion:
witam wszystkich
zacznę od tego że w pewnej chwili auto przestało reagować na piloty ( oba ) , po wymianie baterii nic się nie zmieniło
pewnie piloty się wyprogramowały ( tak mi powiedziano więc zacząłem przeglądać forum .
wiem , że wątek był już kilkakrotnie omawiany , ale ja jakoś działając zgodnie z wytycznymi tj. przekręcić kluczyk 4 razy itd nic nie uzyskałem .
owszem po 4 razie przekręcenia kluczyka z poz. 1 do 2 usłyszałem gong , ale po przycisnięciu przycisku na pilotach nic sie nie naprawiło , dalej auto nie widzi pilotów .
może ktoś by mi wytłumaczył jak blondynce jak te pier..... piloty wprogramować .czy robić to przy otwartych czy zamkniętych drzwiach itd krok po kroku , bo już mnie szlak trafia , a może jest jakaś inna przyczyna np. spalony biezpiecznik itp.
mam x-typa 2.2 disel kombi rok. prod 2006 piloty wraz z kluczykiem w kształcie łezki z czterma przyciskami .
dodaję , że z kluczyka auto daje się zamknąć i otwierać , centralny zamek działa alarm się uzbraja itd. nie działają tylko piloty
maciek
lexxus:
Ja mam 3 piloty , auto każdym z nich otworzę ale żadnym nie zamknę , programowałem 100 razy był gong i nic tu chyba jest inna przyczyna , ale jaka?
BlackV6:
no to zostaje zapadka w stacyjce :P przesmarować i zobaczyć czy będzie działać ,ja potraktowałem stacyjkę wd40 wkłądałem i wyciągałem kluczyk aż zapadka zaczęła się do końca zamykać .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej