Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Dorobienie kluczyka
daniel:
Szukam w Warszawie majstra, który dorobi mi kluczyk do kota (chodzi o ten fordowski, wielokątny). Serwis odpada, po tym jak przez pół roku sprowadzali mi blank key, a potem kazali sobie samemu dociąć (no i dorobiłem u pierwszego lepszego, który mi spieprzył oczywiście). Tak przy okazji sam kluczyk w JLR to około 140pln :( . Może ktoś z was dorabiał do kota Z POWODZENIEM kluczyk w stolicy? Wkrótce przyjedzie do mnie kolejny blank key, a nie chciałbym znowu dać go komuś, kto się bedzię dopiero uczył fordowskiego cięcia.
A no i nie dorabiajcie kluczyka w M1 w markach >:(
macho:
Jeśli ktoś miałby zprawdzone miejsce gdzie dorabiają chętnie skorzystam za pośrednictwem poczty. kotek przez ten czas poczeka w garażu
daniel:
Do kota z 90 roku, kluczyk wielokątny. Może jednak Warszawa? Kot na kluczyku jest tu istotny, ale blanka będę miał swojego ;)
Choina:
Klucz fordowski jest jednym z najgorszych do dorobienia. Wiem coś o tym, bo moja teściowa ma sieć punktów dorabiania kluczy. Nie raz widziałem jak pracownik spieprzył klientowi klucz. To, że klucz zepsuty to jeszcze nic. Ale te klucze potrafią się zablokować w zamku. Wtedy trzeba wzywać "legalnego włamywacza". Klucz sześciokątny jest dorabiany na zasadzie kodu np.12573. I to oznacza ilość przekręceń kluczem od punktu zero. Wszystko było by ok, gdyby nie to, że przez te 19 lat klucz się troche wytarł, granice kodu się pozacierały, a i stacyjka się zużyła. Dlatego najlepiej skorzystać z usługi legalnego włamywacza - awaryjne otwieranie zamków. Każdy punkt ma taki kontakt. Gościu na podstawie twojego klucza, bądz twojej stacyjki jest w stanie odczytać twój kod, ewentualnie ustali jaki teraz jest po tych 19 latach użytkowania. Spisuje kod i na jego podstawie dorabia ci klucz, nawet nie musi mieć twojego klucza. Idziesz do Jaga i pasuje na 1000%.
piotr170169:
W Łomiankach pod Warszawą facet dorabia kluczyk do Jaguara w pół godziny.
Za 220 złotych daje kluczyk, docina go i programuje transponder. Kluczyk fodowski bez pilota.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej