Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pytanie o mocowanie zaślepek spryskiwaczy reflektorów

<< < (2/5) > >>

sztandi7:
Ja kupowałem w tamtym roku tutaj:
http://allegro.pl/jaguar-x-type-zaslepka-spryskiwacza-lewa-prawa-x21-i7079381691.html
Dokupiłem malowanie za 30zł i od razu dostałem polakierowaną, w zestawie z krzyżakami oczywiście.

Druga, choć bardziej agresywna opcja to przykleić je na stałe i odłączyć te beznadziejne spryski ksenonów, które dają tyle co nic :) Ale to już moja subiektywna opinia.

EDIT: Widzę, że to nawet ten sam użytkownik co Ci polecił Voitec :)

voitec:
Zobacz czy masz dobrze spryski ustawione. Według mnie coś tam dają. Ale najwięcej to mi dały raz w śnieżycy, kiedy to okazało się, że przednie lampy mam zasypane i dlatego ledwo cokolwiek widać. Jedno użycie sprysków i nastała jasność.

Mski:

--- Cytat: sztandi7 w Marzec 24, 2018, 10:40:16 am ---Ja kupowałem w tamtym roku tutaj:
http://allegro.pl/jaguar-x-type-zaslepka-spryskiwacza-lewa-prawa-x21-i7079381691.html
Dokupiłem malowanie za 30zł i od razu dostałem polakierowaną, w zestawie z krzyżakami oczywiście.

--- Koniec cytatu ---

Czy u Ciebie te drozki metalowe tez sa takie cienkie ze zaslepa jest na nich luzna? Jak to sie sprawdza po zamontowaniu ?

sztandi7:
Jeżdżę już na nich prawie rok czasu, demontowałem i zakładałem już ze 3 razy przy okazji innych prac przy aucie i dalej się trzymają. Nie zauważyłem też, żeby jakoś latały.

Słuchaj - jak Cię irytują te luzy to zawsze możesz je złapać na krzyż na opaski zaciskowe. Poważnie - mój kumpel ma popękane mocowania na spryskiwaczach i tak na tym jeździ już od dobrych paru miesięcy, a same spryski działają tak jak należy.

Jack Fender:
Temat stary, ale problem dalej aktualny tzn. zaślepki i mocowanie. Zima, śnieg i lód potrafią je skutecznie zmasakrować. Zakupiłem u majfriendów w Azji krzyżaki. Pancerne aluminiowe, założyłem, super trzymają tylko troszkę zaślepka nie przylega górą do zderzaka. Krzyżaki nie są symetryczne (góra/dół), i chyba założyłem odwrotnie. Kiedy pękł jeden krzyżak, chciałem zobaczyć jak był zamontowany (próbując wyciągnąć drugi spryskiwacz) i połamałem następny krzyżak. Nigdzie nie mogę znaleźć fotki lub rysunku jak powinny być zamontowane krzyżaki. Nie chcę już eksperymentować na spryskiwaczach, ponieważ nie mam więcej zaślepek do poćwiczenia. Czy ktoś wie jak mają być założone krzyżaki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej