Panowie,
dzięki za wszystkie odpowiedzi. Dało mi to trochę do myślenia. Dalej zamierzam kupić Jaguara, a raczej nie zamierzam tylko go kupię. Nie mówię jednak, że kupię go w tym miesiącu, czy w następnym, ale myślę, że jeszcze w tym roku. Wybrałem też konkretny model i chcę Jaguara S-Type z zamontowanym już gazem, skrzynia manualna. Jeżeli chodzi o rocznik to jest to kwestia zupełnie dowolna, ale wolałbym starszy w lepszym stanie, aniżeli młodszy w gorszym stanie, przebieg mnie nie interesuje, ale raczej kwestia techniczna. Samochód musi gotowy do jazdy, bez żadnych ( a na pewno dużych) kłopotów technicznych, oczywiście dopuszczam mankamenty takie jak otarcia zderzakóww, braki oryginalnych małych elementów typu wycieraczki, przyniszczona tapicerka etc - bo to mogę sobie w późniejszym etapie zrobić. Zmieniłem też pułap cenowy. Chciałbym maksymalnie wydać 20 tysięcy złotych ze wszystkimi opłatami ()oczywiście z malutkim poślizgiem). Realnie chciałbym za auto przeznaczyć około 15-17 tysięcy, a za resztę zapłacić ubezpieczenie i zrobić te rzeczy, które są do zrobienia na już. Przeglądając oferty na allego myślę, że to jest możliwe. Przez cały czas też będę czytał forum i uczył się, żeby nie natknąć się na minę, trzymajcie proszę za mnie kciuki.
Mam też do Was pytanie o pomoc w przypadku ewentualnego wyboru samochodu. Czy były tutaj takie praktyki i czy ktoś ewentualnie mógłby pojechać obejrzeć ze mną samochód. Mam na myśli ocenę wizualną z bliska, przejchanie się i obejrzenie samochodu - osoba, która posiada Jaguara, a szczególnie ten konkretny model, na pewno wychwyci bardzo dużo szczegółów na które ja po prostu nie zwrócę uwagi. Oczywiście rozumiem, że ktoś z Was musiałby poświęcić swój wolny czas, ale jeżeli chodzi o wynagrodzenie tego czasu to myślę, że się dogadamy.
Dziękuję i pozdrawiam!