Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

zawieszenie X350

(1/3) > >>

przemas9:
Witam wszystkich  Serdecznie, czy ktoś moze wie co może oznaczać AIR SUSPENSION FAULT, to coś z zawieszeniem ale co ? jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o podpowiedź. Jaguar xj 6 z 2003r Pozdrawiam

rd5:
Ja miałem jeden amor do wymiany i dokładnie taki komunikat. Może być też kompresor zawieszenia ale tu się musi wypowiedzieć ktoś o głębszej wiedzy.

pablo21:
Głębsza wiedza może nie pomóc.. Trzeba podłączyć się pod kompa i zobaczyć na błędy. To ułatwi rozwiązanie problemu.

przemas9:
To chyba będzie coś z kompresorem zawieszenia, bo dziś rano dziwnie coś drgało i pompowały się amortyzatory. Amortyzatory chyba są ok bo sprawdzałem na diagnostyce i były w bardzo dobrej kondycji.

ajtotal:
Jeżeli auto stoi prosto i prześwit pod samochodem jest prawidłowy to prawdopodobnie jest to kompresor. W przypadku nieszczelności dopompowywałby bez przerwy jedna z kolumn. Kompresor musi utrzymać pewne parametry czasowe pompowania. Jeżeli w zadanym czasie nie zdazy napompować akumulatora to pojawia się blad. Po prostu kompresor dluzej pompuje i tyle.
PS stan amortyzatorów, mimo zespolonej konstrukcji z miechami nie ma tu nic do rzeczy, tu chodzi o miechy w pneumatyce zawieszenia. 

Połączono

Jeżeli już doszedłeś ze to jest kompresor to kup sobie zestaw naprawczy (uszczelki):
http://www.ebay.co.uk/sch/bagpipingandy/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686&clk_rvr_id=562712285565

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej