Cześć może na samym początku się ładnie przywitam
Jak chyba większość ja również zostałem szczęśliwym posiadaczem Jaga 3.0 v6 2000r automat .Mam go ponad miesiąc. Ja rozumiem że jest tutaj opcja szukania na forum itp itd ale jest to pierwsze miejsce gdzie tak ciężko znaleźć potrzebne mi informacje a podobno tutaj po kilka/kilkanaście razy już takie tematy były poruszane.
Do rzeczy:
1) Elektrozawór
Panowie chciałem się tylko upewnić czy to na pewno on. Lewa strona w ogóle nie grzeje prawa natomiast kiedy jest ogrzewanie na maxa to na wolnych obrotach ledwo co ale z zwiększonymi obrotami temperatura rośnie tylko z prawej strony. Klimatyzacja nie chłodzi. Nie mam pojęcia czy nie ma gazu czy to wina tego zaworu. Jeżeli to jego wina to gdzie można takowy nabyć? W sklepach raczej nie dostępny tylko serwis?
2) Olej w skrzyni. Też mam problem z tym. Wiem że do mojego auta to chyba MERCON V XT-5-QM czy jakoś tak. Są jakieś zamienniki? Można łopatologicznie podać dla mnie i ile jego kupić ahh i gdzie
3) Serwo mam problem z hamulcem a właściwie z jego skutecznością z samego rana pierwsze hamowanie to jest tragedia niemal staje na heblu
Później już jest lepiej ale mnie to nie zadowala. Mechanik który oglądał auto mówi że wszystkie szlauchy są ok, wszystko jest ok tylko przy włączonym silniku kiedy wciskam pedał hamulca jest takie ciche syczenie od strony serwa. Diagnoza podobno rozszczelnione. Inne/nowe załatwi sprawę z twardym mało skutecznym hamulcem? Hamulec po prostu jest bardzo twardy i auto słabo hamuje. Układ jest odpowietrzony, z dwa tygodnie temu wymienione wszystkie klocki ale problem był już wcześniej.
To chyba na tyle, jak coś mi się przypomni to editne
Jeszcze raz przepraszam i oczekuje cierpliwości z góry dziękuje i przepraszam.