No silnik niestety rozgrzany bo to tak z marszu było z serwisu klimy prosto do mechanika bo ja nie mam tego przyrządu do mierzenia a wyglądało to tak że wypialem wszystkie cewki i pokolei wykrecilem świece i wkrecalem te urządzonko i kręciłem rozrusznikiem i tak 8razy trochę się przy tym nagimnastykowalem bo jednak dojście ciulowe trochę z jednej strony a i jak kręciłem rozrusznikiem to pedal gazu do podłogi. A ta próba olejowa to jak ???? No właśnie Jedrzej powinno być chyba do 10% różnicy za szybko się ucieszyłem???
a i przy okazji odkryłem kolejną robotke bo zalewa mi 1 i 6swiece uszczeleczki trzeba nowe
w sumie to może źle ten wężyk tzn za słabo wykrecilem na tym 8 nie wiem robiłem to pierwszy raz w słońcu 30°C dziś u nas było i na szybko
A no znalazłem o tej próbie olejowej to o kant dupy te moje pomiary bo olej który zalewal mi świece spłynął odrazu do cylindrów przy odkręceniu świecy i stąd zawyżone wartości akurat na tych cylindrach
kuźwa to muszę mieć szczelne wszycho (nowe uszczelki pod świece) i wtedy wynik będzie na pewno bliższy prawdzie i można się bawić w próby olejowe hmmm.... to tak z tego wynika że że mam ok 11,5 do 13 na cylindrach to nie wiem czy to zle czy dobrze
chyba znów mam dola
chociaż no nie wiem kolega tu pisze że ma 180 psi to ok 12,5 atmosfery Tylko jego ma 20 lat a mój 16