Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Uszlachetniacze
eMWuGSM:
Z moich doświadczeń ceramizer i podobne środki nie sprawdziły się jakoś odczuwalnie jeśli chodzi o silnik niestety. Nie poprawiły kompresji jak również nie spowodowały konsumpcji oleju przez silnik.
Jednak sporym pozytywnym zaskoczeniem była reakcja mostu napędowego w Transicie po dodaniu ceramizera. Most się znacząco wyciszył, a wył jak stado wilków. Podobne rezultaty otrzymałem po dodaniu ceramizera do skrzyni w Fieście, w której zaczely się kończyć łożyska w skrzyni. Po dodaniu ceramizera i przejechaniu 1000km a potem wymianie oleju na nowy i dodaniu preparatu huczenie ustało.
discus9:
Pytałem mojego znajomego rajdowca co sądzi na temat uszlachetniaczy i czy zastosował by u siebie.Opowiedział mi historię jedengo rajdu(dolali "Militeku"przed rajdem do skrzyni i mostu),gdzie na oesie urwali miskę olejową a do przejechania mieli jeszcze dwa okrążenia.
Zaryzykowali i pojechali dalej,oczywiście dojechali na metę.Założyli miskę,dolali oleju i nie było żadnych problemów.
Natomiast nie spotkał się z "Ceramizerem".
Paki_GD:
Ja wlałem do silnika swojego kota Modyfikator Plus (w takiej metalowej puszeczce z tygrysem). Ponoć zapewnia skuteczność przez 50 000km i nie traci efektu nawet przy zmianie oleju. Jak dla mnie działa. Przejechałem już ponad 20 000km od tego czasu a wibracje silnika nieco złagodniały (pracuje nieco ciszej). Czyli chyba działa, nie obniżyło jednak zużycia paliwa w zauważalny sposób.
bosniak:
placebo
cezar:
Witam . Proszę się zapoznać ze środkami Bishps Original. :) ponoć najlepsze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej