Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Zmiana felg z 18 na 20 wrażenia z jazdy x350 (pytanie do użytkowników)
marti:
18 fajne są ale do forda mondeo, Panowie nie przesadzajcie przy zawieszeniu pneumatycznym jest niewielka różnica w twardości, a w lecie przy dużych temperaturach na szerszych gumach zdecydowanie lepiej się prowadzi Jag
Driv3rrrr:
Nie wiem jak w kocie ale Cayenne na 20 calach 275 szerokie dużo lepiej prowadzi sie nawet w koleinach niz na 17 przy szer 235. Komfort praktycznie taki sam, no może poza studzienkami ktore sa głęboko osadzone.
piotrorlowski:
--- Cytat: marti w Październik 09, 2017, 22:38:26 pm ---Panowie nie przesadzajcie przy zawieszeniu pneumatycznym jest niewielka różnica w twardości, a w lecie przy dużych temperaturach na szerszych gumach zdecydowanie lepiej się prowadzi Jag
--- Koniec cytatu ---
jest różnica w twardości, ale to da się przeżyć. niestety trudniej pogodzić się z prostowaniem felgi i kupowaniem nowej opony.
marti:
Nie ma co się oszukiwać przy większej dziurze i 18 będzie do prostowania, także to słaby argument, jeżeli już przy 20 felgach ktoś patrzy na koszty związane z ich użytkowaniem, to bardziej bym się objawiał tulej wahacza i maglownicy bo właśnie te części mocno dostają po tyłku
piotrorlowski:
no ja akurat wpadam sobie codziennie w dziury na moich 20, czasem tak, że mi się schowek i popielniczki otwierają, bo w gdańsku drogi są fatalne i raz niestety musiałem płacić za prostowanie felgi i rozerwaną oponę przy prędkości 50 km/h. na 18 nie miałem żadnych problemów. może dlatego, że w tym aucie na 18 opona to kawał balona? na polskiej drodze patrzy się na koszty użytkowania takiej felgi i ostrzegał mnie o tym także człowiek który regenerował zarówno moje 18 jak i 20 i za razem odradzał zakładanie tych ostatnich. 20 BARDZO łatwo uszkodzić, bo jest bliżej do felgi i tyle...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej