Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Nierowna praca silnika XJ 6 seria 3 poj 4,2 rok 1982

<< < (2/4) > >>

dukigiant:
Tak tylko wtrącę NGK to dla mnie syf po wymianie w fordzie Scorpio 3 litry na swiece ngk auto mi nagle zgasło i laweta do domu po wymianie na stare swiece nigdy wiecej problemów teraz mam Jaguara po zakupie autka zmieniłem swiece na ngk i nie dało się jezdzic autem wywaliłem je wstawiłem motorcrafty i autko smiga idealnie proponuje zaczac od swiec bo to moze byc od tego

cinekmk1:
ok tak uczynię i zobaczę jaki bedzie efekt, ale bawiłem się bo myślałem ze może cos nie tak na jednym cylindrze i ściągałem kable po kolei na zapalonym silniku ale wtedy było widać reakcje a wiec wszystkie świece działają . Holand a Ty rozwiązałeś problem???

pablo21:
Odnośnie świec dodam tylko, że dla XJ6 seria 3 właściwa świeca to Champion N12Y (potem numer zmieniony na 404). Dla silnika V12 właściwe świece to NGK Br7eFS do lat 90, a dla 90-92 BR7EF z elektrodą typu V. NGK to bardzo dobre świece, ale każda świeca źle dobrana, nie będzie dobrze działać.
cinekmk1 - jeśli zawodzi Ci przełączanie baków, powodem nie zawsze musi być sam przycisk. Często nawala selenoid trójdrożny taki jak tutaj:
http://www.jaguarclassicparts.com/uk/part/CBC4269
Powodzenia

cinekmk1:
hej Pablo21 odnośnie przełącznika no to brakuje w nim paru części ( poprzedni właściciel rozbierał ) a wiec muszę wymienić, a co do świec no to fakt bede musiał coś podziałać . A jeszcze mam rozwaloną gume na maglownicy i musze skoczyć do sklepu zapytać czy moze dostane coś takiego od ręki czy musze zamawiać z uk. Ale jak narazie to nagorsza to ta praca silnika, ponieważ nie ładnie to brzmi...

cinekmk1:
witam
sprawdzałem świece BP5ES zmieniłem na inne co miałem pod ręką i od razu zaczął inaczej chodzić (lepiej) i teraz pytanie na jakie świece zmienić (zaznaczam ze posiadam gaz) a nierówno chodził na benz i gazie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej