Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Benzyna 98
sznyro:
Do s-type 3.0 2001 r. lać 95 czy 98.
the_driver:
Ja do swojego leję zawsze 98 na Shell lub BP. Generalnie 95 powinno wystarczyć, ale tak mało nim jeżdżę, że wolę, żeby miał lepsze paliwko, na pewno jest bezpieczniejsze, ponieważ często zdarza się w Polsce, że paliwo nie trzyma norm, więc na pewno min. te 95 na pewno jest ;D w każdym razie pamiętaj, żeby lać na markowych stacjach, na Shellu i BP prawnie się nie zdarza, żeby paliwo nie trzymało norm, przynajmniej tak wynika z kontroli.
ghrh:
Ja u siebie też tankuję 98. W najgorszym razie te 95 powinno być :) No i jak coś mają chrzcić to 95, szybciej schodzi, mniejsze szanse że złapią.
Zapek:
--- Cytat: the_driver w Styczeń 26, 2014, 21:04:03 pm --- w każdym razie pamiętaj, żeby lać na markowych stacjach, na Shellu i BP prawnie się nie zdarza
--- Koniec cytatu ---
Orlen nie jest markowy ?????
w rejonie Buska Zdroju to właśnie na Orlenie jest dużo lepsze paliwo jak na Shellu.
the_driver:
--- Cytat: zapek w Luty 03, 2014, 16:38:34 pm ---Orlen nie jest markowy ?????
w rejonie Buska Zdroju to właśnie na Orlenie jest dużo lepsze paliwo jak na Shellu.
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy poczytać jakikolwiek raport na związany z "chrzczeniem" paliwa, pisałem na podstawie najnowszego http://www.uokik.gov.pl/kontrola_stacji_paliw_pb_95,_pb_98_i_on.php więc proszę kolego nie pisać, że shell ma gorsze paliwo, z markowych stacji w zasadzie tylko Orlen na wielu stacjach ma paliwo niespełniające norm ;D więc Orlen nie jest gwarantem jakości paliwa ;D BP gwarantuje 100% że paliwo będzie dobrze i silniki odrobinę więcej mocy na nim uzyskują, nie licząc paliwa na Shellu 100+ które jest po 6.20 za litr ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej