Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Benzyna 98

<< < (3/5) > >>

Pawel99:
1.) Benzyna 98 niesie mniej energii w jednostce objętości niż 95.
2.) Samochód zaprojektowany do benzyny 95 osiąga mniejsza moc przy 98.
3.) 98 się spala wolniej i spokojniej niż 95 co daje miększa prace silnika.
4.) 98 kosztuje znacznie więcej.

Efektywność jest współmierna do kosztów? Fakt, 98 na pewno nie zniszczy silników więc jeżeli Cie stać i lubisz
wydawać pieniądze bez potrzeby to nie ma powodu by nie lać 98. Ale jeżeli to robisz to warto tez założyć
magnetyzer oraz pasek odprowadzający ujemne ładunki...

Damian:
Czytałem wiele wypowiedzi na temat, nawet naukowe uzasadnienia. Rzeczywistość jest jednak inna.
Gdy wleję 98 samochód jedzie zupełnie inaczej , silnik pracuje cicho,równo, kiedy stoję przed światłami
na luzie nie odczuwam żadnych drgań w pracy silnika i przede wszystkim silnik jest bardzo elastyczny :-trudno

Tyskiejag:

--- Cytat: Damian w Październik 11, 2013, 23:41:05 pm ---Czytałem wiele wypowiedzi na temat, nawet naukowe uzasadnienia. Rzeczywistość jest jednak inna.
Gdy wleję 98 samochód jedzie zupełnie inaczej , silnik pracuje cicho,równo, kiedy stoję przed światłami
na luzie nie odczuwam żadnych drgań w pracy silnika i przede wszystkim silnik jest bardzo elastyczny :-trudno

--- Koniec cytatu ---

Bo w Polsce E95 nie zawsze ma 95 oktan... Tankuj E95 z pewnego źródła i problemu nie ma.

MKocial:
Dokładnie, prawda jest taka Panowie że wszystko zależy od świństwa jakie nam leją na stacji paliw i od rzetelności właścicieli tych stacji. Jak producent zaznacza ze 95, to lejemy 95 ale prawdziwy 95.

Janusz Sa:
Dziękuję wszystkim chciałbym zapoznać się z tym tematem i z tym, co mnie przedstawiliście proszę nie zamykać tego tematu muszę mieć trochę czasu by zapoznać się, odpowiedzieć nadejdzie trochę później, ale mam już coś konkretnego, co mam szukać.

Dzięki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej