Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Przebieg na liczniku, a przebieg na kołach - czyli kręcenie licznika

(1/3) > >>

huberts1977:

--- Cytat: Jaguar Parts w Wrzesień 13, 2013, 20:27:32 pm --- Przebieg co prawda aż 251tyś km ale auto bardzo zadbane, środek jak nowy! Serwisowany był w ASO w Katowicach. Jeśli byłbyś zainteresowany to napisz na PW. Cena bardzo atrakcyjna!

--- Koniec cytatu ---

Tylko w Polsce przebieg 251tyś to jest "aż", co to jest dla silnika V6 250tyś? W Niemczech auta w tym wieku mają raczej po 400 tysięcy a zwłaszcza te co jadą do Polski, w Świecku jednak zyskują znacznie na wartości bo za stówkę ich przebieg to góra 180 tyś  ;)

Jaguar Parts:
Ja to dobrze wiem. W Polsce jest taka mentalność i klienci sami są sobie winni bo napędzają przez to proceder cofania liczników. Tak samo jak na własne życzenie wciska się ludziom auta poskładane z kilku...no ale przecież auto ma być tanie! To jest obecnie podstawowe kryterium.

huberts1977:
Trzymając się tematu !ADi! od kolegi Jaguar Parts powinieneś auto obejrzeć on by złomu nie sprzedał a może i upust na części w przyszłości dostaniesz hehe.

Co do przebiegu, ostatnio sprzedawałem motocykl, miał przebieg 65 tysięcy gdzie wszystkie na aledrogo z tego rocznika miały po 15 tyś. Przez dwa tygodnie nikt nie zadzwonił, w kolejnym ogłoszeniu mój motor miał już 11 tysięcy przebiegu i sprzedał się następnego dnia ;). Wstyd mi jestem przestępcą  :-gwizd

Jacob:
Nie jesteś zbyt mądry - pisząc to na forum ;)

Kocur666:
Nie jesteś przestępcą, w innym kraju byś był ale w Polsce nie ma zakazu cofania licznika...  :-gwizd A co za moto miałeś?? :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej